Svenska
Gamereactor
nyheter
God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarök-utvecklare lovar att "något coolt är på gång"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var ett tag sedan vi hörde något nytt kring efterlängtade God of War: Ragnarök och med tanke på att planerad release är i år så har orosmolnen sakteliga börjat hopa sig på himlen. Med tanke på hur många stortitlar som redan har skjutits upp nära releasedatum så är det förstås klart att många sitter och biter på naglarna, i synnerhet då just Ragnarök har drabbats av försening tidigare men nu har Cory Barlog från Santa Monica Studios tagit bladet från mun och manar samtidigt till tålamod, det kommer att vara värt väntan. Eller som han själv uttrycker det, "Something cool is coming"

I en ny video på det officiella Twitterkontot, som släpptes i samband med fyraårsfirandet av God of War från 2018, som Barlog var regissör för, säger han att teamet på Santa Monica Studios är otroligt tacksamma för all kärlek och stöd de har fått från fansen och spel-communityt sedan släppet av God of War. "Utan det stödet skulle vi inte kunna fortsätta göra spel. Det är ert stöd som gör att vi kan fortsätta göra de saker vi älskar att göra", säger han.

Barlog tar därefter upp elefanten i rummet, uppföljaren som ju som bekant är under utveckling, nämligen God of War: Ragnarök. Anledningen till att vi inte har fått höra särskilt mycket om progressen är helt enkelt att alla har fullt upp med att färdigställa spelet. Alla är perfektionister och vill kunna leverera en grafik vi aldrig tidigare sett och en story som får oss att trilla av stolen. "Det är så mycket som händer just nu som jag önskar att vi kunde dela med oss av men det är helt enkelt för tidigt. Det är inte redo att visas upp ännu," förtydligar Barlog.

Dock kommer man, lovar han, att visa upp resultatet i samma ögonblick, samma sekund som det är tillräckligt klart, då man inte vill hålla fansen på halster. "Något coolt är på gång och på Santa Monica är otroligt tacksamma för allt stöd," avslutar han.

Värt att nämna i sammanhanget är att Cory Barlog som regisserade God of War för fyra år sedan alltså inte är regissör för Ragnarök, det är i stället Eric Willaims. Barlog är dock involverad i projektet och har full insyn i arbetet.

God of War: Ragnarök är fortfarande planerat att släppas 2022 men det finns ännu inget officiellt releasedatum kommunicerat. När det väl släpps kommer det att vara Playstation-exklusivt och aktuella plattformar är därmed Playstation 4 och Playstation 5.

God of War: Ragnarök

Relaterade texter

God of War: RagnarökScore

God of War: Ragnarök

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Att följa upp en succé är inte alltid det enklaste, men i fallet God of War: Ragnarök känns det som om Santa Monica Studio trivs som allra bäst när förväntningarna är som störst. Vi har betygsatt Kratos senaste kapitel, och det här är sannerligen en saga du inte vill missa.

1
Rykte: God of War: Ragnarök utökas med DLC

Rykte: God of War: Ragnarök utökas med DLC

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan uppmärksammades en platsannons för en combat designer hos Santa Monica Studio, vilket indikerade att studion börjat arbeta på en uppföljare till God of War:...



Loading next content