Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Rapport från NIP:s första match i Major-kvalet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så var dagen kommen. Ninjas in Pyjamas tar plats i de regionala kvalen inför Majorn i Antwerpen senare i vår. För första gången fick vi nu äntligen se Ludvig "Brollan" Brolin spela i NIP-tröjan. För motståndet stod Endpoint, ett på pappret klart svagare lag. Banan blev dessutom Ancient dagen till ära, en karta som Ninjorna kan vara starkast i världen på. Hur gick det då?

NIP inledde matchen som CT. Brollan och Ploppski tog plats på bombplats B där framförallt Brollan tog mycket utrymme framåt för att minska terroristerna i Endpoints rörelseutrymme. Detta gav Hampus gott om utrymme i mitten av banan att plocka information om fiendens rörelse och även avsluta en hel del liv. Rez gjorde livet surt för Endpoint på Bomplats A med AWP:en och Esetag verkar matat kulorna med extra krut, inte sällan till AWP:en då han radade upp en hel hög med kills i första halvlek som slutade 10-5 i Ninjas favör.

Andra halvlek drar igång med en fin pistolrunda från NIP. Endpoint ser dock något bekvämare ut som CT, vilket är att vänta på banan Ancient som är lite lättare att spela som CT. Det plockas rundor av båda lagen men NIP är vassare och vinner matchen med 16-8 i rundor.

Hur gick det för Brollan då? Helt utomordentligt! Brollan slutade matchen med finast statistik av alla. Med 24 kills på sitt samvete och endast nio dödsfall kan matchen inte ses som något annat än en succédebut. Hampus är nog väldigt nöjd med att få återförenas med sin gamla lagkamrat från Red Reserve. Vi på Gamereactor ser mycket fram emot att få fortsätta följa NIP i kvalet och hälsar GGWP till ninjorna!

Senare ikväll spelare NIP dagens andra match som vid vinst kan leda till en plats i Majorn. Håll utkik här för att se när matchen börjar.

Counter-Strike: Global Offensive
Hampus kan vara stolt över sina spelare idag och en plats i Majorn känns inte avlägsen får vi säga.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...Loading next content