Svenska
Gamereactor
nyheter
Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Digital Lego Star Wars-försäljning till Xbox lika stor som PS och Switch tillsammans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lego Star Wars: The Skywalker Saga har som du kanske vet fått en väldigt stark premiär, men en rapport från GamesIndustry.biz ger en intressant inblick i hur uppdelningen mellan fysisk och digital försäljning ser ut för titeln till olika format i Storbritannien.

Det konstateras att över 60% av försäljningen var digital och att av den digitala försäljningen var det överraskande nog Xbox som var främsta plattform. Den digitala fördelningen mellan Xbox, Playstation, PC och Switch var (i respektive ordning); 41%, 34%, 18% och 7%. Trots att Playstation har en större installerad bas med enheter av Playstation 4 och 5 jämfört mot Xbox One och Xbox Series S/X, såldes alltså fler digitala exemplar till Microsofts konsol.

Totalt sett är Playstation dock den mest sålda plattformen för spelet, med 39% av försäljningen, medan Xbox kommer på andra plats med 34%. Därefter kommer Switch med 16% och slutligen PC på 11%.

Flera analytiker och folk med insikt i försäljningen har tidigare sagt att spel i väldigt hög grad säljs digitalt till Xbox, och Lego Star Wars: The Skywalker Saga tycks alltså stödja denna tes väldigt väl. Vad som gör att gamers med olika konsoler väljer så olika sätt att konsumera spel (Nintendo-spelare tycks i hög grad rata digital försäljning), går såklart att spekulera kring. Vad tror du?

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Relaterade texter

6
Lego Star Wars: The Skywalker SagaScore

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter två års av ständiga förseningar är Lego Star Wars: The Skywalker Saga äntligen här och bjuder på nio filmer i TT Games-tolkning. Vi har recenserat...

3
Kan du hitta Darth Vader?

Kan du hitta Darth Vader?

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det var den stora dagen för Star Wars-fans igår med många presentationer och överraskningar. En av de roligare sakerna var vad Lego Star Wars: The Skywalker Saga hade...



Loading next content