Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo Infinite

Halo Infinites brist på innehåll skrämmer bort streamare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit allmänt känt bland fans i flera månader att även om Halo Infinite var en gigantisk succé när det lanserades, har live service-projektets beroende av kontinuerliga uppdateringar, och väntan på den kommande andra säsongen, varit alldeles, alldeles för lång.

Detta har naturligtvis konsekvenser på antalet aktiva spelare, men också för hur mycket tid spelet får på olika streamingtjänster. Rock Paper Shotgun har tittat lite mer på detta och har sett att den så kallade "Peak Twitch Viewing" har sjunkit från 200 000 samtidiga tittare till cirka 10 000 samtidiga tittare sedan lanseringen i december.

Dessutom har de talat med professionella streamers som kallar spelets popularitet "onormalt låg" för ett så stort namn. Inte bara det, streamers som Arrrash säger att den kommande andra säsongen inte nödvändigtvis kommer att ändra på det:

"Content creators like Arrrash aren't convinced that 343's outlined plans will change the state of the game. "Unless we start to see bigger features added the seasons will just be small upticks that fade away in a month or so," he tells me. Arrrash's says his views have more than halved in the first three months of Season One, so more of the same content doesn't inspire hope. Hrebinka agrees, and says that "nobody will care if Infinite eventually has enough content to rival games that launched years ago if it takes baby steps every few months."

Vi rekommenderar att du läser hela artikeln hos Rock Paper Shotgun. En sak verkar vara säker, och det är att 343 Industries har en styv uppgift framför sig om de vill få spelet att nå samma popularitet som det hade för några månader sedan.

Halo Infinite

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...



Loading next content