Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO-arrangörerna ESL Pro League och Blast Premier utesluter ryska lag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Världen reagerar i princip unisont mot Rysslands invasion av Ukraina och spelvärlden vill såklart inte vara sämre. Igår rapporterade danska Blast Premier som arrangerar tävlingar i Counter-Strike av riktigt fin dignitet att man inte kommer låta ryska lag delta i sina turneringar. Strax efter meddelar ESL Pro League som bland annat arrangerade IEM Katowice 2022, årets hittills största tävling, att man följer Blasts exempel. Ryska spelare som inte spelar för ryska organisationer berörs dock inte av beslutet. Det innebär att de ryska spelare som spelar i ukrainska Navi exempelvis kommer få panga vidare med sina ukrainska vänner och lagkamrater.

Om man inte är så belevad i CS-världen så innebär besluten att världssexan Virtus Pro och världstvån Gambit inte längre kommer delta i tävlingarna som arrangeras av ESL och Blast. Virtus Pros lettiska superstjärna Mareks "Yekindar" Gaļinskis meddelade i söndags till HLTV att hans framtid i laget är osäker och sade följande:

"If there are any regulations or restrictions regarding the arrival of my teammate from Russia to the tournaments, visa [issues], or rules from the organizers themselves, then it is very likely that there will be some changes. Well, most likely there will be. All I can do is wait and see how things unfold, the future is uncertain."

Så i ljuset av gårdagens händelser kan vi väl räkna med att vi inte kommer få se Yekindar iförd Virtus Pro-tröjan länge till om inte Ryssland lämnar Ukraina. Det är givetvis tråkigt att vi inte kommer få se Gambit och Virtus Pro spela i dessa turneringar men vi på Gamereactor förstår och stödjer beslutet hos arrangörerna att visa solidaritet med den ukrainska befolkningen.

Counter-Strike: Global Offensive
Vilken tröja kan vi tänkas få se Yekindar fira i nästa gång?

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content