Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Plats och datum för nästa PGL-Major i CS offentliggjord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som bekant hölls den senaste PGL-majorn i Stockholm i November 2021. Evenemanget höll på att inte bli av på grund av Covid-19 men räddades i sista sekund. Tyvärr blev det ingen Svensk seger utan Natus Vincere tog hem segern.

Nu har de rumänska arrangörerna PGL offentliggjort att man håller sitt andra Major-event på raken i Europa. Skådeplatsen där gräddan av CS:GO-proffslagen gör upp om titeln som absolut bäst i världen är förärat Belgiens näst största stad, Antwerpen. Datumen för turneringen är satta från 9:e till 22:a maj med slutspel från och med den 19:e 2022 på Sportpaleis Antwerp. Senast förra veckan skakades dock Belgien av upplopp under protester mot corona-restriktioner och vi får hoppas att restriktioner och smitta inte blir ett hinder för turneringen. PGL säger själva att man kommer göra sitt yttersta för att skydda deltagare och arrangörer från smitta.

Senaste Majorn hade en prispott på 2 miljoner dollar efter att 2020 års major blivit inställd, nu i Maj blir summan dock "bara" 1 miljon dollar. En förvisso hög summa men långt efter andra e-sporter. PGL-Stockholm hade också 2,7 miljoner samtidiga tittare vilket är riktigt fina siffror, siffror vi dock hoppas se slagna under PGL Antwerpen 2022.

Counter-Strike: Global Offensive
I Maj smäller det igen!

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content