Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Rapport från CS:GO-premiären 2022 med svenska Ninjas in Pyjamas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag sparkade CS:GO-säsongen på allvar igång i och med att gruppspelet i turneringen Blast Premier spring 2022 gick av stapeln. Vi bjöds på ett flertal spännande B01-matcher (best of one) där bara en karta spelas. För att göra premiären lita extra intressant för oss svenskar så var det grupp A med svenska Ninjas in Pyjamas som sparkade igång kalaset. Nip som ligger på en sjätteplats på världsrankingen spelar med fjolårets avslutande femma, dock med talangen Love "phzy" Smidebrandt från Young Ninjas (utvecklingslaget) som täcker upp för lagets danska megastjärna Nicolai "Dev1ce"Reedtz som fortfarande är borta på grund av hälsoskäl.

Säsongens första match för ninjorna blev mot tyska Big Clan på kartan Overpass. Svenskarna började som CT (anti-terroristerna som ska försvara bombplatserna och om det går snett desarmera bomben), något som tidigare varit deras starkare sida. Pistolrundan vanns trotts detta av tyskarna och sen fortsatte hjärtat att klättra upp i våra svenska halsgropar då Big körde över svenskarna i fem raka rundor till. Efter en timeout från Nip vände det dock och halvleken slutade trotts det initiala underläget bara med en 8-7-ledning för Big Clan. I andra halvlek vann ninjorna pistolrundan och kändes klart mer med i matchen jämfört med i början av första halvlek. Båda lagen tog rundor fram och tillbaka men när smokesen hade skingrats tog Nip:s in-game leader Hampus "Hampus" Poser och hans mannar hem en seger med 16-12 i rundor. Hampus var sin vana trogen rejält aggressiv i sitt spel och hans 28 kills var flest under matchen och han gjorde 100.2 skada per runda, hatten av!

I match nummer två för Nip stod världstrean G2 för motståndet. G2 med finska in-game leadern Aika "Aleksib" Kova och 16 åriga (!?) awp-framtidslöftet (krypskytt) Illya "Monesy" Osipov som nyförvärv öppnade första halvlek starkt på kartan Inferno. Efter fem raka rundor i G2:s favör tog svenskarna timeout och reducerade direkt till 5-1. Snart stod det 6-2 och ny timeout stod på agendan för ninjorna. Tyvärr verkade inte det hjälpa så mycket som man kunde hoppas och halvleken slutade 10-5 till G2. Andra halvlek var inte en muntrare historia och Nip fick nöja sig med en 16-7 förlust. Många ögon vilade såklart på den unge Monesy som storspelade och hade näst flest mord på sitt samvete vid matchens slut bakom lagkamraten Jackz.

I dagens näst sista match för Ninjas in Pyjamas innan avgörande matchen gällande placering i play-ins för av turneringen ställs man återigen mot tyska Big. Den här gången blev skådeplatsen för drabbningen Nuke och våra svenska hjältar som tog första halvlek där man spelade som terrorister. I andra halvlek börjar nip med en 9-6-ledning. En ledning man lyckades hålla matchen ut för att ta en 16-9-seger vilket kvalificerar vårt svenska hopp för finalen i play-ins!

Sist men inte minst blev det final mot G2 i play-ins för grupp A. Det börjar ännu en gång svajigt för de blågula, den här gången på kartan Mirage. G2 skjuter skarpt och tar sex rundor på raken i början av första halvleken. Ninjorna kommer dock smygande ur skuggorna och biter tillbaka. Hela nio rundor på raken vinns och i halvlek har vi siffrorna 9-6 till Ninjas. Andra halvlek börjar riktigt fint. Efter en förlorad pistolrunda plockar Ninjas fyra rundor innan G2 vinner en. Efter det byts det rundor friskt och G2 knappar in. Med 30 rundor spelade (först till 16 rundor vinner) står det klart att det blir förlängning. Det väger på en knivsegg mellan laget med en samuraj som logga och laget med ninjor i truppen. Tillslut lyckas G2 stänga matchen och Nip får nöja sig med en andraplats i gruppen efter en match utöver det vanliga sett till nagelbitande! GGWP.

Counter-Strike: Global Offensive
Hampus "Hampus" Poser spelade åter igen riktigt rolig och fin CS.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content