Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Fortnite ligger nere - spelare kommer inte längre åt sina konton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Fortnite är populärt bland både unga och gamla är ingen nyhet men nu verkar det ha blivit lite för mycket av det goda. Under en pågående pandemi och i en högtid där många är hemma från jobb och skola så verkar det ha lirats på friskt i familjehemmen. Så pass mycket att servrarna nu har rasat fullständigt och Epic har inte haft något annat val än att plocka ner rubbet, sätta allt i offline-läge för att kunna undersöka vad som har gått fel, varför och hur det skall åtgärdas. Att det är just högtid innebär förstås att det är sämsta tänkbara läge för infrastrukturen att kollapsa. Det är många sköna miljoner som nu inte hamnar i Epics väl tilltagna fickor. Nu går det förstås ingen större nöd på utvecklaren då Fortnite drog in 9 miljarder Dollar bara de två första åren, där mer än 5 miljarder Dollar var ren vinst men det är klart att ju längre det ligger nere desto snabbare tickar taxametern och utan att någon timpeng är redovisad så kostar det ju enorma summor varje dag spelarna inte kan logga in.

Nu har Fortnite legat nere i snart ett helt dygn och enligt Twitterkontot och Epics Games Public Status där information släpps löpande så är arbetet forfarande pågående. Utöver det är det inte mycket information som har kommit allmänheten tillhanda. Det som har konfirmerats är att det är problem med "login, matchmaking and other issues"

Enligt uppgifter upplevs Epic Store också trögare än vanligt men är än så länge online. Det finns inga uppgifter huruvida det hänger ihop med Fortnites serverproblem eller ej men det är förstås inte helt omöjligt. Hur som haver så ligger i alla fall Fortnites servrar i offline-läge i skrivande stund och det finns ingen tidslinje för när de kan vara uppe igen. Fans av spelet bör därmed söka sig annorstädes under tiden. I alla fall tills Epic går ut med mer information om vad man kan förvänta sig i tid. Det kan ju röra sig om allt från fem minuter till flera dagar men med tanke på att det fortfarande är semestertider och många spelsugna potentiella spelare som nu kanske dyker in i något annat konkurrerande lir så vill man förstås stoppa den eventuella blödningen och jobbar garanterat för fullt för att lösa problemen.

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...



Loading next content