Svenska
Gamereactor
nyheter
Hades

Hades slog The Last of Us: Part II och blev första spel att vinna en Hugo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Medan filmvärlden har Oscarsgalan, betraktas Hugo Awards av många som litteraturvärldens svar på detta, och har varit ett mycket hyllat pris att få under nästan 70 år. Därför är gårdagens prisutdelning verkligen värd att notera.

För första gången i historien ingick även TV-spel i en separat urvalskategori när årets upplaga av Hugo-galan drog igång. Där var det Animal Crossing: New Horizons, Blaseball, Final Fantasy VII: Remake, Spiritfarer, The Last of Us: Part II och Hades som nominerades till att bli det första spelet i historien att vinna en Hugo.

I slutändan var det Hades som tog hem priset. Greg Kasavin, creative director samt tillika författare, sade i <a href ="https://twitter.com/kasavin/status/1472409078680879106">tacktalet</a> att Supergiant Games alltid har ett stort fokus på att blanda briljant gameplay och fantastiska berättelser på ett speciellt sätt som bara är möjligt i spel. Förhoppningsvis kommer detta inte att vara sista gången TV-spel är en del av Hugo-galan, men det återstår att se.

Hades

Relaterade texter

HadesScore

Hades

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

Läs om hur Olof försökt fly från Hades dödsrike utan framgång, men haft lika kul ändå...

7
Replay: Olof spelar Hades igen

Replay: Olof spelar Hades igen

ARTIKEL. Skrivet av Olof Westerberg

När jag för två och ett halvt år sedan, i oktober 2020, satte mig ner för att recensera Hades försökte jag konsekvent hålla mig på mattan. Hades var inte en ödesmättad...



Loading next content