Svenska
Gamereactor
nyheter

19-åring skjuten när han försökte sälja sin PS5:a

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har nu gått ett år sedan Sony släppte sin next-gen-konsol, Playstation 5 och som de flesta vet är det fortfarande väldigt många som sitter utan och när efterfrågan är större än tillgången går värdet upp. Så har det alltid varit och så är det nu också. Scalpers säljer enheter för hutlösa priser och för kriminella är det hårdvaluta. Nu har jakten på ett exemplar tyvärr resulterat i att en ung man i Harris County, Texas sköts ner i samband med en försäljning, enligt ABC13.

Han hade lagt upp sin Playstation 5 online, att den nu var till salu och det dröjde förstås inte länge innan han blev kontaktad av en potentiell köpare. De kom överens om att träffas på en av köparen namngiven plats på söndagen men när nittonåringen anlände möttes han av en man som omgående drog fram ett skjutvapen och försökte tvinga till sig konsolen. Det är inte klarlagt vad som hände sedan men av någon anledning avlossades ett skott som träffade mannen i sidan. Förövaren flydde sedan scenen utan byte.

Offret fördes i ilfart till det lokala sjukhuset där hans tillstånd nu rapporteras vara stabilt. Polisen har inte lyckats få fram något signalement och gärningsmannen är alltså fortfarande på fri fot.

På grund av Covid-19 råder det stor brist på halvledare och det är den huvudsakliga anledningen till att tillgängligheten på spelkonsoler, grafikkort, mobiltelefoner och nya bilar numera är ytterst begränsad runt om i världen. Det behövs helt enkelt fler fabriker men det hjälper förstås inte att fabrikerna som faktiskt klarar av att tillverka dessa komponenter är både svåra och dyra att bygga och dessutom kräver långa inkörningstider för produktion. Det flaggades för detta scenario redan i mars, att det var här vi skulle landa till slut och nu är vi definitivt där. Många företag prognostiserar återgång till det normala först en bra bit in i 2022 medan andra är ännu mer försiktiga och snarare siktar på 2023.

19-åring skjuten när han försökte sälja sin PS5:a
Will it run Crysis?


Loading next content