Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Vanguard

Call of Duty-spelare skjuter med hjälp av Donkey Kong-kongas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Nintendo, för snart 20 år sedan släppte sina bongotrummor för simpla rytmbaserade spel som Donkey Konga och enklare plattformande i Donkey Kong Jungle Beat var det förmodligen ingen som hade föreställt sig att slagverken så småningom skulle användas för betydligt svårare uppdrag. Redan 2015 användes tillbehöret för att spela igenom hela Dark Souls och året innan hade samma snubbe gjort en identisk resa med gitarren från Guitar Hero. Nu har det blivit något av en sport att klara Dark Souls med varenda typ av kontroll som finns på marknaden, allt från banan till ratt. Senast i raden att plocka fram Nintendotrummorna är Twitch-streamern DeanoBeano som har gett sig på Call of Duty: Vanguard och han har lyckats med konststycket att genomföra 105 dödsskjutningar i multiplayerläget, enbart med hjälp av DK Bongos.

Tydligen blev han inspirerad av Super Louis 64 som lyckades spela igenom Call of Duty: Modern Warfare med endast trummorna till hjälp och denna Super Louis 64 är uppenbarligen en kille som ogillar att spela med vanliga styrdon, de som ofta medföljer när man köper en spelkonsol. Han har nämligen spelat Halo med gitarr, Zelda med en fitness-ring, kört Dark Souls på en dansmatta, Final Fantasy med en katt-kontroll och så vidare.

Den stora utmaningen, förutom att det självklara faktum att det är en trumma och ett spel som inte är avsett att styras genom nämnda trumma är att det bara finns fem knappar, inklusive startknappen. Deano lyckades dock att programmera om dessa för flera kommandon på varje knapp. Något som möjliggjorde vitala funktioner som att zooma in fiender, prickskjuta, ladda om, krypa, glida och viktigast av allt i sådana här spel, emotes. Han lyckades alltså med både avancerad krigföring och att håna sina motståndare. Det är klart att det är imponerande men samtidigt känner jag hopplöshet, över att grabben med sina Nintendotrummor är så vansinnigt mycket bättre med sitt oortodoxa val av manöverdosa än vad jag själv är med en traditionell handkontroll.

Se hela videon på Twitch

Call of Duty: Vanguard

Relaterade texter



Loading next content