Svenska
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto: San Andreas - The Definitive Edition

Grand Theft Auto-fan har tröttnat - bygger eget San Andreas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att Rockstar har fått sina fiskar varma efter den högst mediokra remake som släpptes för snart två veckor sedan har knappast passerat obemärkt. Betygen är historiskt låga och tålamodet hos inbitna fans nådde tidigt bristningsgränsen. Hos vissa betyder det en knuten näve i fickan och bister uppsyn. Andra skriver en arg recension där man kräver omedelbar åtgärd eller pengarna tillbaka men vissa tänker att själv är bästa dräng och bygger i stället sitt egna spel.

HQ

Grand Theft Auto Trilogy - Definitive Edition togs som bekant inte emot särskilt väl av vare sig spelare eller kritikerkår och det är inte så att åsikterna börjar skifta, så här en tid efter release. Betygen fortsätter att sjunka som ett sänke genom Metacritic. Fullt av buggar, daterad grafik, saknade funktioner och bortplockade låtar är några av de problem trilogin brottas med. Om man dessutom adderar det faktum att Take-Two Interactive strax innan släpp var ute och vevade vilt mot moddare och bryskt tvingade dem att plocka ner sina livsverk för att bana väg åt upphovsmännen och deras kommande produkt så blir det förstås ännu mer tragikomiskt. Så här med facit i hand var moddarna nämligen milsvid bättre än Rockstar och Take-Two Interactives cash grab.

Nu är dock det kokta fläsket stekt enligt Reddit-användaren GHOSTinHELL som därmed tar saken i egna händer och återskapar San Andreas från scratch. Det rör sig alltså inte om en mod utan något betydligt mer ambitiöst än så. Det är alltså inte bara dimma och ett realistiskt regn som skall återinföras i San Andreas utan hela spelet skall byggas om för att motsvara de förväntningar som faktiskt fanns på remaken som nu har släppts, men som alltså inte alls har infriats. Vad Take-Two tycker om det initiativet är i dagsläget oklart men det finns förstås en överhängande risk att GHOSTinHELLs filantropiska projekt stängs ner innan någon hinner säga "Ah shit, here we go again."

Grand Theft Auto: San Andreas - The Definitive Edition

Relaterade texter



Loading next content