Svenska
Gamereactor
nyheter

Netflix erbjuder nu TV-spel via sin Android-app

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Netflix har inte gjort någon hemlighet av att de planerar att lägga till TV-spel i sin streamingtjänst. Och nu har detta officiellt skett. Även om utbudet inte riktigt matchar Stadia eller Xbox Game Pass ännu, erbjuder det ändå fem titlar utan extra kostnad som även kan spelas offline (förutsatt att det inte finns någon nödvändig online-komponent förstås).

Dessa är de titlar som för närvarande är tillgängliga; Card Blast, Shooting Hoops, Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game och Teeter Up. Netflix har redan bekräftat att fler tillskott kommer läggas till i framtiden. För närvarande gäller detta endast Android-appen, men förhoppningsvis kommer även Apple-användare att få ta del av detta så småningom.

I ett öppet brev från Mike Verdu, Netflix-chef för spelutvecklingen, förklarar han:

"Vi älskar spel, vare sig det handlar om fysiska spel (Floor Is Lava), psykologiska spel (The Circle) eller Squid Game ;). Och vi älskar att underhålla våra medlemmar. Därför ser vi fram emot att äntligen få introducera vår nya mobila spelsatsning, Netflix Games. Från och med i dag kan medlemmar över hela världen spela fem mobilspel på valfri Android- enhet: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up. Vårt mål är att bygga ett spelbibliotek som erbjuder något för alla, oavsett om du är sugen på ett enkelt spel du kan slappna av med eller en medryckande upplevelse som låter dig dyka djupare ner i dina favoritberättelser. Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt stadium av vår spelutveckling och ser fram emot att få göra den här resan tillsammans med dig!"

Vad tycker du om Netflix strategi att lägga till spel i sin prenumerationstjänst utan extra kostnad?

Netflix erbjuder nu TV-spel via sin Android-app


Loading next content