Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo Infinite

Halo Infinite-kampanjen presenterad i mastig video

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under ett drygt år av närmast tystnad sedan den misslyckade gameplay-visningen i juli förra året har vi inte fått sett något konkret från Halo Infinite-kampanjen. Men idag bjöds vi äntligen på ett rejält livstecken i en över sex minuter lång video som presenterar oss för Master Chiefs nya äventyr.

Det verkar som att vi förutom att slåss mot The Banished på ringen Zeta Halo, även ska gå till botten med Cortana och vad som egentligen hände med henne. För att hjälpa Master Chief har han fått en ny AI vid sin sida som heter The Weapon, och som måste hämtas, förmodligen på en av spelets tidigare banor. Precis som i Halo: Combat Evolved kommer du att få rädda marinsoldater under äventyret, och om du lyckas kommer de att hjälpa dig på olika sätt, som att bemanna Warthog-kanonen.

Den här gången kommer du att ha en karta där du kan välja var du ska strida härnäst. Tänk och det som en något mer militärisk och scifi-osande version av Super Mario World-kartan. Master Chief kan nu också uppgradera sig själv och förbättra sina förmågor. Vi vet fortfarande inte om det finns något som liknar ett level-träd, men vi återkommer när vi vet mer om detta.

Det kommer givetvis att finnas nya vapen, och en del av dem har du kanske redan provat i de tekniska testerna för multiplayer-läget, och det kommer även att finnas nya bossar (Banisheds ledare War Chief Escharum och en ninja-liknande Spartan-Elit vid namn Jega 'Rdomnai introduceras i videon) samt nya fiender såsom Skimmers, vilka verkar vara snabba och smidiga rackare som bara tigger om hett bly.

En annan nyhet är att Master Chief kan kalla in fordon själv den här gången i stationer som påminner om Catch-a-Ride i Borderlands-spelen. På så sätt kan du få det fordon du vill ha, istället för att behöva förlita dig på förvalda sådana.

Halo Infinite har också tydligt fått en grafisk uppgradering sedan vi såg det förra året och ser äntligen ut som det spel vi hoppats på. Det lanseras den 8 december till PC och Xbox och ingår i Xbox Game Pass, medan multiplayer är 'free to play' för alla.

Kolla in kampanjvideon här nedan och berätta gärna vad du tycker.

HQ
Halo Infinite

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...



Loading next content