Svenska
Gamereactor
nyheter
Minecraft: Education Edition

Nu kan du lära dig att programmera direkt i Minecraft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är ingen nyhet att den svenska spelexporten Minecraft är en supergigantisk monstersuccé. Och det är heller ingen nyhet att Minecraft kan användas som en digital målarduk för alla individer som fått sig en slev DNA-strängar av den kreativa sorten. Folk har byggt allt från otroligt detaljrika städer till att ha återskapat gamla spel, som till exempel Pokémon Red - som man faktiskt kan lira.

Microsoft och Mojang är fullt medvetna om den kreativa potentialen kring sitt storspel och därför släppte de Minecraft: Education Edition - en version av Minecraft som är specifikt framtagen för klassrummet. Nyligen utannonserade Microsoft en ny och otroligt spännande funktion till just den här utgåvan: Programmering.

Japp, det är nu fullt möjligt att lära sig programmera medan man spelar Minecraft. Den nya funktionen kallas för "Code Builder" och är just nu tillgänglig i en betaversion i Minecraft: Education Edition. Code Builder är ett sorts verktyg som dyker upp i spelet i form av en robot. Du kan interagera med spelet genom roboten med olika "lär-dig-koda"-plattformar som till exempel Scratch, Tynker och Makecode. Kort och gott: Du kan programmera vad roboten ska göra. Så här säger Michelle Dauphiny Becker, executive producer för Minecraft:

"I can build a wall by making a for loop, and then that wall is going to show up in the game."

Om dina kunskaper överstiger de grundläggande programmeringsspråken så kan du hoppa direkt in i Javascript och koda helt utan hjälp från roboten.

Vill du kika lite närmare på det här då kan du klicka här för att se ett kort Youtube-klipp om detta.

Minecraft: Education Edition

Källor: Polygon och The Verge.

Relaterade texter



Loading next content