Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Modern Warfare II

Microsoft vill låta Sony lägga till Call of Duty i PS Plus

Det verkar som att en bieffekt av Microsofts uppköp av Activision Blizzard kan bli att Call of Duty-serien når fler Playstation-spelare än någonsin förr...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Turerna om huruvida Microsoft ska få köpa Activision Blizzard eller ej fortsätter bölja fram och tillbaka efter att Sony rejält sparkat bakut, detta eftersom de är rädda att förlora Call of Duty-serien till Playstation, trots att Microsoft försäkrat att så inte kommer bli fallet..

Som ett resultat av fördjupade granskningar av konkurrensmyndigheter, lät Microsoft nyligen meddela att de är villiga att skriva på ett avtal om att Call of Duty-serien ska fortsätta släppas som tidigare till Playstation och Steam (samt även Nintendos format, överraskande nog) under tio år framöver. Nu rapporterar Bloomberg att Microsoft är villiga att sockra avtalet lite till.

De skulle nämligen acceptera att Call of Duty-serien läggs till i PS Plus-abonnemanget, något som skulle göra att betydligt fler Playstation-spelare kan komma åt serien för en billig penning. Vi kan tillägga att Sony just nu, via sin marknadsföringsexklusivitet för serien, blockerar Call of Duty-serien från att läggas till i Game Pass och att den heller inte finns tillgänglig via PS Plus.

Om Microsofts uppköp går igenom skulle det ironiskt nog alltså kunna leda till att betydligt fler Playstation-spelare än förr lirar serien samt att PS Plus-prenumeranter får mer för sina pengar.

Call of Duty: Modern Warfare II

Relaterade texter



Loading next content