Svenska
MEDLEMSRECENSION

Forza Horizon 2

Ytterligare ett spel jag är sen till; visserligen påbörjades första rundan redan sen jul 2015. Men avsaknaden av internet då har gjort att det endast är offline delen som kan tas upp.

Började lovande.
Introsekvensen och videon i början av spelet var O.O men, så var det ju också första Forza spelet på den då nya konsollen, Xbox One. Efter ett kort tag fick man välja sin första bil. I mitt fall blev det en jänkare i form av Cheva Camaro på konto nr.2; kom inte åt mitt gamla konto från XB360 så skapade mig ett andra konto(Becker SWE 2).

Nu när jag kommit åt mitt ordinarie (Becker SWE), blev det en BMW Z4 eftersom den är högst i värde och klass. Sen visste jag att jag inte kommer uppgradera den ett skvatt för man får ganska snart tag i andra bilar plus att jag såg meddelande om flertalet Forza Rewards från Forza Hub(Tidigare kört samtliga Forza spel och blev belönad utav detta).

Kort efter start blev Bucket List tillgängligt och fick där köra en Koenigsegg fort som F**. Gjorde denna säkert 4-5ggr då den var så rolig.

Vidare till destinationen.
Klarade av den och några andra Bucket List challenges, någon Barnfind hittades, vidare till nästa destination.
Tillslut kom en ny Roadtrip tillbaka till festivalen av någon anledningen och därefter iväg till nästa destination.

Efter 15 vunna mästerskap kom Horizon Finale.
Välj bil med omsorg, dvs en bil du "känner" jä***gt väl. Beroende på din bils klass tar detta mellan 10-30minuter el. kanske t.om 40min.

Sen "börjar allt om igen".
Efter andra Horizon Finale kommer inga fler utan härifrån är det bara de vanliga mästerskapen.

Detta spelades väldigt mycket först men eftersom det efter ett tag bara blev race staplat på race tröttnade man snart och i stort sett slutade spela.

Car Meet - Här träffar man andra och eventuellt gör upp om race sinsemellan. Byta bil. Köpa Tune och/eller Design. Närmaste Car meet plats är även den plats du startar när du återkommer till FH2 efter du lämnat spelet, oavsett var du än var på kartan.

Upgrades och Designs - Har du spelat Forza Motorsport (FM) och/eller Forza Horizon 1 (FH) känner du igen dig här.
Dock, har jag hört, att i FH2 till XB360 finns ingen Tune möjlighet. I XBOne varianten finns det och det gör att du kan ändra inställningarna på din bil, t.ex. om bilen accar upp till toppfarten så fort att du måste Track & Field klicka dig genom växlarna här kan välja att "dra ut dem" så du ökar toppfarten men på bekostnad av accet.

Detsamma gäller samtliga val som annars också finns på FM spelen, så vf inte prova någon av dina setups från FM och "kopiera" till FH?
Något som "slog" mig nu när jag skriver detta.
Ska bara få igång min gamla gen.1 av XB360 (med XB360Elite HDn på 120Gb) och starta FM4.

Ja, just det.
När man blivit Horizon Champion efter Horizon Finale väljer man själv var festivalen ska äga rum.

Helt ok spel, men som sagt, slutade i samma anda som FM2, FM3, FM4;
Man nötte sig genom race, efter race, efter race, efter... Tror du förstår.
MEN innan man når till denna punkt är detta ett riktigt kul spel med massor av kul att göra.

Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10