Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto (GTA) har varit en av mina absoluta favoriter väldigt länge. Jag har ju kört GTA V en hel del men så efter ett tag så började jag bli less på dess tröttsamma upplägg som jag har fått uppleva genom de gamla spelen i serien. Men för länge sedan blev jag överraskad av att V fixar nya uppdateringar hela tiden nästan och lägger till fler fordon och vapen och ännu mer skoj.

Jag älskar ju V på mitt sjuka lilla vis. Att gå på en strippklubb och supa sig full är ju kul i och för sig men att sen köpa en Batmobil-liknande raketbil och sen fly i rasande fart från snutar i pansarbilar och senare ta fram en RPG eller kanske brassa på med en minigun. Jag älskar att vara lite maniac då och då. Det här spelet har gett mig möjligheten att vara galen hela tiden.

Storyn i sig är ju bra men det är ju mest online-mode som man kör på. Att kunna teama upp med vänner och råna sen världens största bank. Det är hur kul som helst. Kör du singleplayer då får du räkna med uttråkning väldigt länge.

Teknikmässigt så är det fantastiskt. Grafiken kan jag inte säga mycket om utan att den är fantastisk. Jag har sett väldigt få spel som kan toppa det här (förutom Alien: Isolation). Röstskådespelandet är ganska kul. Massa svärord hit och dit som t.ex n-ordet som låter så jävla hysteriskt när karaktären Lamar säger ordet.

Själva lekplatsen Los Santos är som en stor sandlåda full av skoj. Du kan antingen åka ut på havet och dräpa en haj eller två. Ta världens snabbaste bil och fara ut så långt som området räcker. Eller bryta dig in i militärbasen och stjäla en jet eller tank. Men jag är ganska besviken på hur begränsad hela världen är. Det känns inte direkt som ett open-world spel då det finns vissa ställen man inte kan gå till. Men dock så älskar jag alla valmöjligheter här.

Jag gillar miljön väldigt mycket. Solnedgångarna får nästan en att gråta och havet böjer sig i helt och hållet (nästan trovärdiga) vågor. Animationen på kropparna som man styr och ens handlingar är ju skitsnyggt utförda. För en gångs skull kommer det blod på kniven när du hugger en.

Jag har inget annat att säga än att GTA: V kommer ha en plats i mitt spelälskande hjärta väldigt länge. Spela det, ha kul och njut!

Plus: Ursnygg grafik, bra kampanj, roligt upplägg, oändliga möjligheter, strippklubben, superbt röstskådespelande, utmärkt bilfysik, snygga miljöer, GTA: Online, helvetes vacker dynamik, otroligt snygg spelvärld.

Minus: GTA: Online buggar så in i helvete.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10