Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: Republic Commando

Riktigt bra Star Wars spel. Önskar dom kunde göra fler av denna kaliber men tyvärr så verkar det inte som så. Inte än i alla fall.

Spelet kretsar kring 4 stycken Republic kloner och utspelar sig under och strax efter invasionen av Geonosis och jag gillar det verkligen.
Man hamnar snabbt i stridselden i spelet och man får verkligen vakna lite för att hinna med det man ska lära sig om sitt team och sig själv, vad du kan göra.
Ditt team är experter på olika saker men även om det är så så kan alla göra det dom andra kan men kanske lite sämre bara.
Kan inte komma ihåg några namn eller numren just nu men du har en som är riktigt duktig prickskytt, en explosiv expert och en som är duktig med datorer.
Du själv kan också göra alla dessa saker men alla måste ju ha sin del i spelet. Du är ledaren över teamet och ni är Delta squad och ni är eliternas elit.
Ert jobb är att göra det som ingen annan klon kan göra, (varför ingen jedi får göra det vet jag inte, känn dig riktigt speciell nu), och ni gör det bra!

Fienden som man möter kunde ha varit smartare men det är riktigt skön känsla att skjuta av huvudet på en liten battle droid för att sen se hur kroppen fortsätter skjuta men åt fel hål och skjuter ner sina egna. En riktigt rolig syn och man slipper använda mer av sin ammunition.
Dom lite större super battle droids verkar vara av lite större kvalité och är mycket svårare att ta ner men det går. Samma sak med droidekas, ni vet, dom där robotarna som går i snigelfart för att sen göra sig till en boll och rulla ifatt en, har även en liten sköld runt sig när dom anfaller. Riktigt jobbiga ibland men det är just därför ni är ni. Ni kan göra det men det kan kräva att ni samarbetar även fast 3 av dina lagkamrater är datorstyrda.
Du som ledare kan ge order till dina lagkamrater att till exempel ta skydd, cover fire, vilket menas att dom skjuter som galningar på fienden medans du själv kanske smyger runt och attackerar från sidan eller bakom. När ni är klara kan är det bara att säga till dom att komma till dig. Vid flera ställen kan du även säga till en av dina lagkamrater att sätta sig i sniper position vilket betyder då att din expert till prickskytt om han är med, kommer springa den positionen och använda sitt sniper gevär för att ta ner fienden. Däremot så kan det leda till att den dör för att han flyttar sig inte därifrån förrän du säger till.

Att ge order till laget är inga problem. Kontrollen till spelet är riktigt enkel och bra gjort och jag har inga svårigheter att göra nånting. I början tar det en kort stund att lära sig vilken order är på vilken knapp men det vänjer man sig vid.

Kan också lägga till att din ammunition är rätt så dyrbar faktiskt. Kan ta rätt så många skott på en super battle droid men din pistol har hur mycket som helst.
Dina vapen är även ett och samma förutom om du plockar upp en raketkastare eller en wookie armborst. Ska du använda sniper gevär så sätter din karaktär helt enkelt på en pipa på ditt vanliga automat gevär och vips så är det något annat. Fiffigt och verkar rätt så framtidsinriktat ut och jag gillar det.

Grafiken är gammal nu, men är ändå riktigt bra. Du har även en liten kniv du kan använda för närstrid och om du dödar, (eller vad nu en robot gör), en robot så får du en del olja på skärmen som ska vara ditt visir på hjälmen. Samma sak om man dödar en geonosian förutom att man får deras konstigt färgade blod på visiret.

Största minuset med spelet är att det är kort! Hade väldigt gärna ha mycket längre men jag kan förstå att det kan vara svårt med story på sådana spel.
En tvåa hade varit väldigt trevligt att få höra om, säger bara det!

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10