Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Rockstar brassar på med sin uppföljare och visar vad ska skåpet ska stå och en av världens mest efterlängtade spel är här, fast den här gången med tre karaktärer.

Det börjar med att man rånar en bank 10 år tillbaka i tiden och man får spela som trevor och Michel. Det är snöigt ute och det är alldeles för många poliser efter än men man skjuter ner den första högen poliser och flyr sedan iväg men man kommer inte långt innan man blir påkörd av ett tåg, sen kommer den andra drösen poliser......

Nu är jag Franklin... Jag och min kompis Lamar jobbar åt en dryg bilsäljare och jag Franklin gillar inte riktigt någon jag hänger med och tycker mest att alla är dumma i huvudet, sen en dag så träffar jag min framtida kompanjon Michel. Michel är spelets mest framgångsrika brottsling, Franklin är bara en vanlig biltjuv så han vill givetvis börja jobba med Michel.

Efter några timmar blir vi helgalna trevor som "gör vad han vill med vem han vill" och vi kommer in i en scen med övervåld och får skjuta ner ett helt motorcykel gäng. Trevor, Michel och Franklin är sedan kompanjoner och man spelar som alla tre och med ett enkelt knapp tryck så hoppar du över till vem du vill såväl i uppdrag som om du bara vill springa runt och skjuta tanter och råna godis affärer. 

Grafiken var dock inte så bra... Det är dels för att våra konsoller är så gamla och dåliga så att det nästan inte går att göra mycket bättre grafik (förutom last of us som är väldigt bra för att vara ps3) Men jag tycker att Rockstar skulle ha väntat kanske ytterligare 6 månader för att sedan släppa det till ps4, xbox one och dator från början (Vet att många har väntat efter det och vill ha det så tidigt som möjligt men tycker ända att Rockstar skulle ha väntat lite till). Detaljer som fönster och stenar som är i bakgrunden är bara en platt bild och känns inte levande för fem öre. Jag köpte spelet mitt i natten när det släpptes och därför var det helt nytt och endel glapp som ibland kom det flygande bilar och ibland fastnade man i ett osynligt hus, detta är bara några exempel på glapp, men det är ju som sagt för att det var helt nytt.

Spelvärlden är den största rockstar någonsin har gjort och det finns mycket gömda saker och coola estereggs. Det finns nu mycket mer att göra en på GTA IV, nu kan du t.ex trimma och styla bilar, köpa flygplan och till och med spela olika sporter, du kan köra race med vattenskoter, cross och bil. Du kan nu också använda pengarna till mycket mer än i GTA IV nu kan man uppgradera och måla om sina vapen och inte bara köpa ammo till dem, man kan också köpa biosalonger stora garage flygplatser och mycket mer. Jag saknar dock att man inte kan köpa hus som man bor i i offline mode, jag vet inte hur det är i online, men det är lite synd att när Rockstar väl har gjort så att man kan köpa mycket ställen så är det synd att inget av de husen går att bo i. Spelvärlden är ändå så rolig som jag har tyckt i alla GTA att springa runt fritt i och göra exakt vad du vill och döda dom som du vill ha döda, men nu i GTA V är det inte bara springa runt och döda och spränga nu finns det så mycket bonus mission efter du har varvat det och race att köra så det roliga tar nästan aldrig slut.

Storyn handlar om alla tre karaktärer som heter Franklin, Michel och Trevor. Trevor är den galna sjuka typen som inte tvekar om att skjuta någon som råkar kolla på honom, Trevor har också ett "rage mode" som gör att han blir stark och inte tar mycket skada om någon skjuter honom. Franklin är småtjuven som rånade bilar och därför har han en super förmåga som gör att han är bättre på att köra bil. Michel är den gamla bankrånaren och är därför bäst på att skjuta. Karaktärerna tar hjälp av sin gamla kompanjon Lester som alltid förbereder kupperna, som själva spelet handlar om (att råna värdefulla saker med hjälp av de tre karaktärerna). Det fungerar riktigt bra att byta karaktär mitt i en eldstrid, t.ex vara Franklin och stå med ett maskingevär och sedan byta till Michel och använda ett krypskjuts vapen. Karaktärerna är inte direkt "vänner" spelet igenom, mycket av mellan sekvenserna är bråk särskilt om Michel och han familj, Michel bråkar också mycket med Trevor som är sur på Michel för att han inte har berättat allt han borde till Trevor. Till skillnad från GTA IV så blir det inte bara att springa runt och döda (om man inte kör mission) utan nu om du tröttnar på det kan du bara byta till en annan karaktär och se vad han håller på med, Trevor är alltid rolig att byta till bara för att han är så galen.

Grand theft auto 5 är som alla GTA ett jätte roligt spel som man kan göra mycket på fast med ett ganska nytt koncept den här gången.

Det här var min allra första recension, vad tyckte ni om den? Jag vill helst inte få för hård kritik.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10