Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dishonored

Skrivet av: Yuforex   2013-01-20

Dishonored en av de mest uppfriskande spel jag har spelat under hela året.

Det är en första person äventyr som blandar in smyg och bekämpa, men hur du spelar är mycket upp till dig. Du kan smyga omkring utan att bli sedd, ta dina fiender bakifrån och göra dem medvetslösa, eller delta i gammaldags svärd-play och eldstrider.

Man kontrollerar Corvo Attano, tidigare Lord Protector och livvakt till kejsarinnan Jessamine. Du är inramade för hennes mord. Du börjar spelet i ett saftig fängelse djupt inne i den blomstrande staden Dunwall, som är i klorna på mystiska råttor som sprider pesten. Naturligtvis så flyr du, med hjälp av medlemmarna i en motståndsrörelse som vill återvända kejsarinnan dotter till tronen, och ges en chans att frita Dunwall från tyranni.

Denna väg består av en rad uppdrag och mål, var en som syftar till att slå mot en del av Herrens Regent styrande parti tills han är sårbar för ett direkt angrepp. Men spelet ger dig alltidmöjlighet att ta en icke-dödande strategi.

Medans du närmar dig ditt mål genom gatorna vandrar pesten offer genom staden.

Inte för att kampen inte är kul. Fäktning är en spänd omgång block och slag och din armborst och pistol kräver en stadig hand för att vara effektiv. De flesta av kampen sker i kombinationer, med ett pistolskott att slå fiender till golvet, följs upp av ett språng och en snabb slag. Drop-mordet, där du hoppar från hög höjd och plantera din bladet i en fiendes rygg bryta ditt fall, är ett allvarligt tillfredsställande spel mekaniker.

Staden Dunwall är en blandning av Victoriana, högteknologiska och magi, vilket ger vanärat ytterligare ett lager. De galna uppfinningar som du hittar runt staden är både en välsignelse och en förbannelse: de elektriska fälten kan steka dig på ett ögonblick, men med rätt utrustning kan de kopplas om för att skada dina fiender.

Corvo har också tillgång till magiska förmågor, beviljat till dig av moraliskt tvetydiga Outsider figur, som verkligen gör vanärad sticker ut från andra stealth spel. Du kan teleportera i ett ögonblick, kors och tvärs i ett område rakt under vakternas näsor, se fiender genom väggar och kalla fram råttor som kan döda eller distrahera ditt mål. Förmågor låses upp när du framsteg med mystiska runor och charm som är spridda över hela staden. Det finns oändliga möjligheter att slutföra varje avsnitt av varje uppdrag.

Dunwall är en vacker men ruttnande Island City. Staden har verkliga djup och en stor mängd detaljer, och varje gång du vandrar genom en annan gata du se något nytt. De cell-skuggade grafik är kärleksfullt animerat och röstskådespeleri första klass.


Det hela blir att vanärat Dishonored är en av 2012 bästa spel, ett spännande, mörk äventyr som tar tio timmar att slutföra.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10