Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dishonored

Skrivet av: henke i   2012-12-13

Har nu spelat igenom Dishonored och jag har haft en riktigt trevlig stund. Mina förväntningar var trots allt rätt låga då jag var lite osäker på hur den alternativa 1800-talsmiljön skulle te sig, men där fick jag ordentligt fel. Spelvärlden är relativt begränsad men väl uppbyggd och mixen mellan ångmaskiner, mekanik och övernaturliga krafter är mkt väl balanserad och öppnar upp för bra utmaningar för dig som spelare. Spelets tempo är lågt som sig bör i ett stealth-spel. Detta innebör dockatt det tar någon timme innan man kommer in i spelet på fullt allvar. Sen är man fängslad även om miljöer och utmaningar upprepas en hel del. Spelet har även några rejäla överraskningar och vändningar som höjer spelupplevelsen på ställen där det precis behövs. Nedan ser ni en kort summering av spelets olika komponenter.

Grafik: 7
Grafiken är något ojämn. Stundtals är det riktigt snyggt medan det ibland känns grått och oinspirerat. Överlag är det dock bra.

Spelbarhet: 8
Spelets upplägg ser likadant ut på varje bana, men det kompenseras av att varje bana kan spelas på flera olika sätt (på samma sätt som ex. Hitman-serien). Sen är spelets story väldigt fängslande. För att ta del av den fullt ut krävs dock att man läser de böcker som man finner runt om i spelvärden.

Ljud: 9
Ljudet är riktigt bra, kanske till och med årets bästa? Röstskådespelarna gör ett mycket bra jobb och musiken samt miljöeffekterna är riktiga stämningshöjare.

Hållbarhet: 8
Trots att multiplayer saknas får spelet ett högt betyg då man direkt vill spela om det när man väl klarat det. Varje bana och situation går att lösa på mer än ett sätt vilket får mig att vilja gå tillbaka och prova vad som händer om jag använder mina "runes" annorlunda.

Totalt: 8
Ett jäkligt kul spel som känns lagom utmanande. Miljöerna, stämningen och karaktärerna är alla intressanta vilket gör spelupplevelsen levande. Till nackdelarna kan nämnas att uppdragen är för få(hade gärna sett 3-4 stycken till) samt att en multiplayerdel saknas. Ett spel som jag varmt rekommenderar!

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10