Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo 4

Fyra år efter att allas hjälte Master Chief svävade bort i rymden vaknar han ur "cryo sleep". Cortana väcker honom för de är inte längre ensamma på skepps vraket. Efter en stunds kämpande befinner man sig på skeppets brygga där en hel Covenant flotta är synlig. Men det är inte bara en flotta som är där ute...
En forerunner planet kallad Requiem. Den öppnar sig och slukar alla skepp som sugs in i planeten. Berättelsen utspelar sig första halva på just Requiem där en ny antagonist introduceras.
Men storyn fokuserar inte bara på hjärndött skjutande utan relationen mellan Chief och Cortana där Cortana är döende. Hon måste föras tillbaka till jorden där hennes skapare kan hjälpa henne.
Spelet har en del oväntade vändningar som inte är en nackdel och som slut där jag själv stum och bara stirrade.

Halo 4 har ett nytt spelläge kallat Spartan-ops där spelaren och upp till 3 andra kompisar kan
sparka mer fiende arsle i en fristående berättelse av miniuppdrag. Varje vecka släpps 5 nya uppdrag GRATIS(!). Är väldigt kul att köra med kompisarna och inte "tryharda" som i multiplayern.

Multiplayern är välgjord med roliga banor och välbalanserade vapen. Dock finns inte lika många gametypes som i Halo Reach men 343 har dock satsat på kvalitet istället för kvantitet. Men nya spelägen är planerade att patchas in senare. Halo 4 har fått en liten dos av Call of duty i fler-spelar läget. Men att göra sina egna "loadouts" är ända bara roligt och det sänker inte spelet någonting.

Spelläget "Forge" har uppdateras för alla som gillar att designa sina egna banor eller att bara göra galenskaper. Alla delar har fått ett nytt utseende och är mycket snyggare.
Att t.ex. bygga en stort hopp med sprängmedel där man landar är otroligt skrattframkallande.

Grafiken är det snyggaste jag har sett till Xbox-360! Helt otroligt bra. Dessutom håller det sig borta från de överanvända grå-bruna färgerna som ofta används.
Ljudet är också över förväntan. Smällen från sniper geväret är väldigt tillfredsställande.
Spelkontrollen är "halo" med lite nya tillägg återigen åt det bättre.

343 gjorde ett fantastiskt jobb med att överta Halo från Bungie och höjde det till nivåer Bungie tyvärr inte kunde.

Slutsats: Ett måste för alla som har spelat Halo eller är nyfiken på serien.
Ses i Halo 5, Chief!
10/10

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10