Svenska
MEDLEMSRECENSION

Medal of Honor: Warfighter

Skrivet av: AndyB94   2012-10-28

Två år har gått sedan Medal of Honor släpptes. Ett spel som erbjöd en riktigt bra singleplayer upplevelse och ett godkänt onlineläge. Nu är det dags för uppföljaren Warfighter, frågan är om det levde upp till mina förväntningar.

Du spelar som Preacher, en amerikansk Tier 1 soldat som står mellan ett svårt val där han får välja om han ska hjälpa bekämpa terrorism eller spendera tid med sin dotter. Man får följa Preacher och hans män på en massa uppdrag runt om i världen bland annat i Filipinerna, Somalien och Pakistan.

Det första man lägger märke till i spelet är att det är väldigt linjärt. Man kan bara ta sig fram på ett sätt och det finns knappast någon frihet i spelet överhuvudtaget. En annan sak som jag märker av är att det erbjuds väldigt mycket explosioner hela tiden något som gör att jag tycker att det ibland känns som en Hollywoodfilm regisserad av Michael Bay.

Fast allt är inte dåligt med singleplayern. Det finns några minnesvärda uppdrag när jag körde igenom spelet, många miljöer var välgjorda och alla cutscenes var bra även om kvinnorna såg väldigt konstiga ut. Det är dock är inte tillräckligt för att slå föregående Medal of Honors singleplayer.

Multiplayern är det som gör spelet roligt. Även om det inte är i samma klass som Battlefield 3 så finns det gott om customization. Allt från att välja vilket land din soldat ska representera till att ändra allt på dina vapen. I nuläget finns det åtta olika banor att kriga på men det lär öka då de kommer släppa map-packs lite då och då. Själv tycker att vissa banor är på tok för små och önskar att de kunnat göra de lite större. Men allt som allt känns multiplayern stabil och jag gillar det.

Grafiken i Warfighter känns lite ojämn ibland. Frostbite 2 motorn visar var den går för i singleplayern med högupplösta texturer, bra ljussättning och snygga effekter medans i multiplayern känns den aningen sämre. Även om det är snyggt så känns det inte lika polerat som i singleplayern vilket jag tycker är otroligt synd.

Ljudet är dock riktigt bra. Precis som i föregångaren så är ljudet i toppklass och här finns det inget att klaga över. Vapnenljuden låter realistiskt och röstskådespeleriet är bra. Topppklass helt enkelt.

Sammanfattning
Även om kampanjen hade några minnesvärda uppdrag och bra cutscenes, är det multiplayer delen som gör att man vill fortsätta spela spelet. Warfighter skiner som mest med all customization och action i multiplayern. Spelet erbjuder för det mesta riktigt snygg grafik och ljudet håller toppklass igenom hela spelet. Hade man lagt ner mer tid i kampanjen så hade det här kunnat bli ett mycket bättre spel.

Grafik: 8
Ljud: 9
Spelbarhet: 7
Hållbarhet: 6

Samlat betyg: 6.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10