Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Walking Dead

Skrivet av: felixen   2012-04-29

The Walking Dead game är ett helt fantastiskt början på en spelserie som fångat mig direkt.

Du är karaktären Lee Everett som transporteras med polisbil till ett fängelse. redan här känns spelet levande och väldigt intressant. Varför sitter man här och varför är det ett himla pådrag med poliser mot staden vi precis åkte ifrån. Bilen kraschar och han man ens se vad som hände, det gäller att vara snabb. Det finns också lugnare delar där du hjälper din grupp med olika uppgifter.

Lee Everett som du spelar får även ta hand om en liten flicka Clementine som vars föräldrar är bortresta.

Spelet drar igång direkt och olika val kommer upp, du får göra det som känns rätt eller fel.

Vill du vara snäll och ärlig, smart och listig eller kanske dum och inte visar någon medkänsla, det är upp till dig.

Själva spelets gameplay är ju inte bara ren action utan att gå runt och utforska och sedan när det intensiva drar igång att vara beredd direkt för saker kan komma plötsligt. Spelet är som ett point and click fast lite mer styrt av dig själv.
Karaktärerna är helt sjukt välgjorda med deras röstskådespel och animation. Man kan känna och se hur karaktärerna känner av dig och själv kan du se om du kan lite på en person eller inte.

Musiken och stämningen är absolut på topp och det blir väldigt intensivt och episkt varje gång något händer. Det blir också väldigt atmosfäriskt när man startar konflikter och varje karaktär har olika synpunkter och vill helt annorlunda.

Är det största problemet zombies eller är det att själv överleva psykiskt som människa och inte tappa kontrollen, samarbeta är ett måste.

Det mesta val görs med dialog rutor och ibland får man tillfälle att göra ett större val som jag dock inte tänker spoila, men det gäller att tänka rätt och se situationen som är bäst för dig och din omgivning.

Grafiska stilen påminner om serietidningens art style och det känns som ett ganska självklart val även fast jag inte läst serietidningen passar det perfekt.
Man Tv-serien är jag ett grymt stort fan av och jag anser det vara den bästa tv-serien hittills och därför gör det mig mer sugen att spela mer av The Walking Dead game i det kommande 4 återstående episoderna.

Men det här rekommenderas även för zombie fans och folk som älskar konflikter och välja mellan gott och ont rätt eller fel.

Storyn är också helt sjukt intressant och man vill bara veta hur det ska sluta för alla och om man överlever zombie apokalypsen.

Det tar ungefär 3 timmar att klara episod 1 och det är ändå väldigt bra för ett 400 microsoft points spel som har fler episoder på gång,men det kan spelas om fler gånger för annorlunda händelser och val.
Det som också är bra är att dina val kommer såklart påverkas i de kommande episoderna

Grafik 9/10
Spelbarhet 10/10
Ljud 10/10
Hållbarhet 8/10

+ Riktigt bra spelkontroll, bra röstskådespel, atmosfäriskt, bra musik.
- Dålig framerate någon enstaka gång.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10