Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Uncharted 3: Drake's Deception

För att inte det ska ske ett missförstånd ska jag förklara mina känslor för denna spelserie i det enklaste mån jag kan: Jag älskar Uncharted.
Tvåan var briljant och ettan håller jag hårt i mitt hjärta som ett de få mästerverk som berört mitt liv.

Spelen gestaltar precis vad jag älskar mest i spelande, d.v.s. härliga karaktärer, trevlig story, cinematiska sekvenser och en allmänt trevlig atmosfär. Peppen var minst sagt maxat till bristningsgränsen inför 3:an.

Men visst har solen fläckar, och så även denna serie, och speciellt den tredje delen som i min smak förkroppsligar alla de felande elementen i föregående spel. Fast det börjar bra. Riktigt bra. Borta är det exotiska klimatet och istället möts man av ett kallt och blött London. Sedan börjar det dala, och dala, för att sedan, när eftertexterna rullar på skärmen, kännas märkligt tomt.

Storyn känns till en början djupgående och mer karaktärsdriven, men de spännande koncepten utforskas aldrig djupare. De olika platserna är många och varierade, fastän de är, som sagt, många och för olika att de ibland känns ansträngda och ibland bleka och obalanserade. Vissa banor är otroligt kul, vissa gäspar man rakt igenom.

Men där spelet fallerar mest är striderna. De är utdragna, tråkiga och det finns sällan uttrymme för att göra annat än att ducka-skjuta-ducka-skjuta. Lite mer omväxling i striderna hade uppskattats väldigt mycket och lite mer uttrymme för stealth.

I slutändan är det ett underhållande äventyr man bjuds på, men det är så lätt bortglömt, de imponerande setpieces till trots, samtidigt som det är ofokuserat, irriterande buggigt och ibland rätt ut sagt tråkigt.

Medlemsrecensioner21
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10