Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skrivet av: Wenksor   2011-11-26

Då var det dags. The Elder Scrolls V: Skyrim är äntligen här. Och som jag har längtat.

Det är nästan omöjligt att inte hitta någon som vet vad Oblivion eller Morrowind är. Vi fick bekanta oss med Oblivion år 2006 och sedan dess har många förändringar gjorts i rollspels världen. Många har gått efter onlinespels värstingen "World of Warcraft" och gjort många tappra försök till att bli lika stora genom att satsa på online. Alla stora företag säger att "framtiden i rollspel finns online" alla företag utom ett. Bethseda.

Bethseda vill inte satsa på online spel. När folk frågar hur "det vill att man ska spela" så väljer dom att svara med en motfråga. "Hur vill du spela?".

När jag får min första blick på skyrim så sitter jag i en vagn. Jag har bojor på mig och sitter med andra fångar. En kille med blont hår fångar min uppmärksamhet och påstår att jag har sovit länge. Men jag ägnade inte tid åt att lyssna på vad han hade att säga. Jag hade fullt upp med att se mig omkring på den fantastiska världen som Bethseda lyckats skapa. Allting är svinsnyggt! Vi kommer sedan fram till en by där jag tydligen ska avrättas. Men precis när jag ska avrättas så hör vi ett vrål. Det är en drake som kommer mot oss. Och den ser inte glad ut.

Skyrims story kretsar mest om drakarna. Dessa oskriptade bestar får man även bekämpa med jämna mellanrum. Eller rättare sagt då du inkräktar på deras revir. Dessa drakar är riktigt roliga att slåss mot. Det jobbigaste är att dom även är väldigt svåra. (vissa utav dom).

Skyrims stridssystem är väldigt enkelt att lära sig. Vänster och höger triggerknapp styr vänster och höger hand. Du kan även kombinnera olika saker med varandra. Vill du ha svärd i ena handen medans du har magi i andra så går det bra. Vill du ha magi i båda händerna så går det också bra.

Drakarna har ett eget språk som man kan lära sig. Så kallade "shouts". Dessa "word of power" gör så att du kan: Spruta eld, kalla på en drake som kommer och hjälper dig och även kalla på en storm. (Det finns såklart flera)

Men det som Bethseda har lyckats med bäst är att skapa en levande värld. Varenda by invånare lever sitt eget liv. Allting styrs av "Radiant storyteller". Den gör så att allt du gör påverkar hela världen. Något som även jag har fått smaka på. Jag "dropade" ett svärd på gatan för att jag ville byta svärd och senare så kom byns smed och sa att han såg mig tappa den här och gav mig svärdet.

När Bethseda skulle skapa Skyrim så bestämde dom sig för att "hotta up" Oblivions grafikmotor. Inte bara en, utan två gånger. Och det gjorde dom med goda resultat. Skyrim är verkligen svin snyggt. Även till konsol.

Något som Bethseda alltid har varit bra på är musiken. Och den är verkligen bedårande. Musiken skiftar när du är i strid och när du bara går omkring. Musiken i skyrim är den bästa som jag har hört.

Jag har aldrig varit ett stort "fan" av rollspel. Men skyrim är ändå mitt absoluta favorit spel just nu. Köp det och du kommer att förstå varför :)

Grafik: 9
Kontroll: 9
Ljud:10
Hållbarhet: 10

Medlemsrecensioner35
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10