Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Black Ops

Efter åtskilliga omspelningar av detta frenetiska FPS spel känner jag mig mogen att fastställa ett betyg!

Skärmen visar sig helt kolsvart med bara inslag av lokaliseringen och uppdragsbriefandet i vänstra hörnet. Sedan tänds ett ljus vilket lyser upp min omgivning och jag finner mig lokaliserad i ett riktigt "catchigt" kubanskt 60-tals hak. Ovetande om vad som ska ske härnäst.

Information vi får visar sig vara en kupp för att eliminera den kubanske diktatorn Fidel Castro i hans egna lya!. Spännande tänker jag nöjd.


Vår skumma diskussion lockar till oss två skumma regeringssoldater närmar sig och greppar despotiskt sätt om den unga kubanske kvinnan framför dig. Det rycker redan i fingrarna efter att få uppleva en ren häftig eldstrid!.

Dock så känner jag mig besviken då jag ser att soldaterna bär FAL geväret, ett belgiskt semi/full auto gevär. Inget konstigt med det tänker ni men för erfarna vapenfanatiker vet man att kubanerna inte hade tillgång till dessa eldgivande vapen under 60 talet.

Äh, tänker jag och ser fram emot att få spruta bly istället.

Efter det förolämpande övergreppet på denna arma kvinna närmar sig dessa despotiska soldater hotfullt mot oss, vår hunkige vän Frank Woods tänker snabbt och hamrar in en kniv i ett enda drag rakt in i handen på denna kommunistiska mannen och knockar sedan denna hotfulle man med en ölflaska innan han lägger ett fränt avrättningsskott rakt i planeten.

Mina vänner jag har i närheten räcker mig en M16A1 utrustat med en M203 granatkastare och mina första skott avfyras, och jag känner att detta blir ett riktigt fest röj!

Call of Duty Black Ops låter dig få uppleva kalla krigets hetaste punkt, jo under 60 talet. Från Grisbukten, Khe Sanh till konspirationsteorier i slutet av detta våldsamma decenium.

Spelet innehåller i stort sätt bara ett frenetiskt blysprut och inte så mycket taktiska val vilket personligen ligger mig varmt om hjärtat, fast lite röj sitter aldrig fel!.

Förutom en underhållande singleplayer finns även "klassikern" "Zombies" väl till hands om du gillar att spräcka zombiekranier, själv eller med upp till 3 kompisar där det klassiska konceptet kvarstår, att hålla ut så länge det går med hjälp av vapen som får Arnold Swarchnegger att framstå som en barnrumpa och fällor i olika form.

En saftig multiplayer lades också till med flera nyheter såsom, wager mode, som påminner och poker med livet i botten... Och även en bunt sedlar till vinnarna. En annan nyhet i multiplayerformatet var också "Combat Training" där du eller med en kompis kämpar med- eller mot AI styrda fiender på bestämd svårighetsgrad vilket är ett väldigt effektivt preparat för nybörjare att lära sig dom första stegen eller bara för folk som vill unna sig en stund att ligga först med 300-0 i KD.


Spelet tycker jag var väldigt underhållande så men jag lyckades identifiera ett flertal historiska fel som att börja med på banan "Khe Sanh", vilket utspelar sig 1968 och intromusiken till denna bana var "Fortunate Son" av Creedence Clearwater Revival råkar dock vara från 1969, vilket inte stämmer ihop med banans kronologiska ordning

Även runt 60% av alla vapen råkar vara kronologiskt felplacerade med decennier i försprång.

Kan nämna ett flertal fler fel i detta spel men då framstår detta som ett klagoinlägg, vilket det inte ska vara

Känns lite slarvigt om jag ska vara ärlig och det sänker mitt personliga betyg till en 8

+Bra röj, spännande story, kul bot-system, fin grafik och ljud, underhållande zombie mode

-ALLA DESSA KRONOLOGISKA MISSTAG

Snabbade ihop en lite slarvig recension, ändrar den när jag har mer tid :'D

Medlemsrecensioner37
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10