Svenska
MEDLEMSRECENSION

Red Dead Redemption

Solen går ned samtidigt som jag rider ut ur Armadillo. Hästens muskler är utsökt animerade och fåglarna tar till skyarna när jag rider förbi. Himmelens röda färg sätter tonen när jag tar mig an västerns storslagna vidder.

Red Dead Redemption skulle kunna beskrivas som GTA i västern-setting, men det vore att göra spelet orättvisa. För det här är sannerligen ett spel som kan stå på sina egna meriter.

I klassisk in media res-stil börjar spelet med ett tåg som rullar in i ett samhälle. Tonen sätts omedelbart när man lyssnar på de andra resenärernas samtal och man förstår genast att den här spelupplevelsen kommer vara en minnesvärd sådan.

John Marston, mannen vars kläder man i spelet ska fylla, är en gammal bandit som är ute efter hämnd och desto längre in man kommer i spelet desto mer inblick får man i hans förflutna och den framtid han kämpar för. Handlingen engagerar på ett sätt som få spel gör och även om jag tycker att den tappade under spelets andra halva är den helt klart värd att spelas.

Spelet är av typen free roaming och en stor del av tiden kommer gå ut på att rida runt på vidderna och jaga djur för att tjäna pengar istället för att klara av uppdrag. Runt om i spelvärlden finns dessutom sidouppdrag och slumpmässiga encounters att finna. Dessa kan ofta vara lika roliga att gräva i som huvudhandlingen och de är en anledning till att spelet är så roligt som det är.

I sann västernanda kommer det förstås bli en hel del skottlossning. Spelet har en hel del tidstypiska vapen som kommer att lämna få önskandes efter mer. De problem med halvtafflig kontroll som jag ofta upplevt med GTA är här som bortblåsta och det är enkelt att gå från cover till cover och att sätta klockrena revolverskott mot huvud eller bröstkorg. Möjligtvis kan man tycka att striderna är lite för enkla.

Jakt, skottlossningar och en spännande handling är däremot inte allt spelet har att erbjuda. En massa minispel finns också inkluderade. I städerna kan man spela poker, black jack, kasta hästsko, tämja hästar med mera. Ingen av spelen är några mästerverk som man kommer att lägga timmar på men de är roligt utfyllnadsmaterial som ger spelet lite mervärde.

Red Dead Redemption är ett spel fullproppat med material och som konstant håller enormt höga produktionsvärden. Att missa det här spelet vore att missa ett av denna generationens bästa spel vilket i det närmaste vore en synd. Nu måste jag sluta skriva, jag har hört rykten om att de odöda hittat till New Austin.

Medlemsrecensioner48
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10