Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crysis 2

Skrivet av: Playarn   2011-04-01

Jag har spelat Crysis 2 på Playstation 3, vilket var extremt vackert. Det tog mig ca 13-15 timmar att klara ut, lekte mycket under tiden så man kan säga att det har en ca 11 timmar lång story. Vilket jag själv tycker är skapligt långt med tanke på att jag klarade ut Call of Duty: Modern warfare på en eftermiddag. Men tillbaks till Crysis.

Det är utan tvekan ett av de snyggaste konsol spel jag har spelat under mitt 15 åriga liv.
Crytek har verkligen hållt vad dom lovat när det gäller grafiken för ett konsol spel, jag har ej kört PC versionen men kan inte tänka mig att det kan bli mycket snyggare än vad det är på Playstation 3. Det är så detaljerat så man kan inte tro sina ögon.

När jag startade Crysis 2 för första gången vart jag helt seriöst stum, jag fick inte fram ord för hur vackert det var, t.o.m menyn är vacker, det ser ut som det är i 3D även fast jag inte har en 3D tv. (Kan ju vara att det bara är jag som tycker det.)
Ljuset är helt perfekt, eld lågor kan inte bli mycket bättre och så vattnet... Finns så många spel som misslyckas med vattnet, men inte Crytek inte.
Jag har även hört talas om att grafiken är aningen försämrad på Killzone 3 pga 3D funktioner, kan inte säga att det finns något sånt på Crysis 2.

Ljudeteffektera är också helt perfekta. När jag är ensam hemma brukar jag dra på full bas med ett högt ljud, man nästan tuppar av. Det är så vackert.
Visst det slår inte Bad company 2's ljudeffekter, men det är inte många spel som lyckas med det.

Ett spelminne som jag antagligen kommer ha kvar ett tag är när man börjar närma sig slutet när man ser en alien som står i lågorna och man hör explosioner i bakgrunden samtidigt som man kryper fram i en skitig miljö. Det är så vackert så man blir tårögd.

Hela idén med Crysis är som min dröm, ett spel ska vara precis som Crysis för att det ska bli så bra som det kan bli. Älskar Nano-suiten, utan den skulle dom där 14 timmarna blivit närmare 10-11 timmar.

Finns så många möjligheter tack vare Nano suit alternativen, jag kan springa fram mot mina fiender och greppa tag i dom och sedan slänga dom rakt in i väggen, så är dom stendöda. Eller så kan jag aktivera min "Cloak" och bli osynlig och sedan smyga fram till mina fiender och sedan göra en snygg "Steath-kill". Eller så kan jag helt enkelt aktivera en slags extra sköld och köra en mer taktisk variant.

Eller så kan jag få ett tips på "tactical options" och välja att följa ett tips "från spelet" så att säga. Vill kanske ta och flankera mina fiender? Eller kanske sätta mig på en högre höjd och snipe'ra lite? Ja det finns allt i Crysis 2.

Handligen... Ja vad handlar Crysis 2 om? Man börjar som en vanlig soldat som är på väg till New York som förstärkning men U-båten som man åker i förstörs. Dock så blir Alcatraz, Jake Dunn, räddad och när man vaknar upp har man sin goa Nano suit på sig för första gången. Efter det ger man sig ut på Alien jakt!
Man får såklart många hinder på vägen igenom spelet, finns många sega och tråkiga kapitel, fast det är väldigt få.

Något annat som Crytek har lyckats med så är det musiken. Jag njuter faktiskt av att lyssna på musiken till skillnad ifrån GTA spelens radio, som jag bara brukar stänga av.

Om man är tvungen att hitta något fel med Crysis 2 är det väl ett par buggar som finns här och där. Som när man "fastnar" i marken vilket man tycker att ett spel från 2011, och från Crytek, borde ha löst. Det skedde bara ett få tal gånger i och för sig.

Jag har än inte kört multiplayer delen i Crysis 2, men än så länge kan jag säga att den inte är likt något annat jag kört online. Visst dom har "härmat" Call of Duty spelen med Perk's osv. Men det är inget speciellt med det.

Tycker multiplayer delen är extremt svår pga att jag inte lärt mig Nano suit'en helt och hållet när det gäller online, får man slut på sin energi är man död till 99%. Det finns även extremt många "campers" på Crysis 2, som sitter i ett hörn med ett tyst vapen helt osynlig.

Men det är ju grejen med Crysis 2. Det finns möjligheter. Även online kan man välja att sätta sig men en sniper uppe på ett hustak.
Kanske gå runt osynlig en stund tills du tagit dig in på fiendens territorium och döda dom tyst utan att något vet om det.
Eller ta tag i en stor machine gun, rycka bort den och springa runt som en galning och döda allt i sin väg.
Eller köra den mer taktiska versionen och springa en stund, aktivera skölden och ta alla sina motståndare lugnt och försiktigt.

Spelet får 9/10 pga att det finns några få buggar. Annars är det helt felfritt. Jag brukar inte spela om mina spel allt för ofta men detta är något jag kommer köra igen, utan tvekan.

Dom som inte köpt det än MÅSTE köpa det, vad jag vet så finns inget bättre ute på marknaden i dags läget.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10