Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Världen är på väg att förintas, kejsaren och hans alla efterträdare är döda. Demonerna från oblivion är snart här om inte än hjälte kan hitta kejsarens gömda son och återställa Tamriel som det än gång var.

Man börjar spelet i ett fängelse (man får aldrig veta vad man gjort). Men lyckligtvis för man är man i cellen där kejsarens hemliga flyktväg är. När man skapat sin karaktär hur man vill så måste man hjälpa kejsaren mot lönnmördarna som är efter honom men det slutar inte bra.

När kejsaren är död skickas man iväg för att hitta kejsarens sista son innan demonerna från oblivion får tag på honom (det är ingen stress inget kommer hända tills man kommer till kvatch).
Men som bethesdas flesta spel handlar inte spelet bara om story det finns massor och jag menar verkligen massor att göra. Världen cyrodiil är också mycket vacker och för att va ett relativt gammalt spel så är grafiken rätt hyfsad.

Längst vägen kommer man hitta många vanliga,roliga eller sorgsna karaktärer som ofta verkligen passar in med miljön. Men man är inte alltid i cyrodiil man kommer va i the plain of oblivion ett flertal gånger (i början är det rätt svårt där men inte senare). Om man skaffar game of the year edition kommer man också få två mycket mycket roliga dlc ena är knights of the nine (fortfarande i cyrodiil) den andra är shivering isle (som utspelar sig på självklart shivering isle).

Men spelet har också ett flertal väldigt irriterande problem: quest glitcher som t.ex i questen när man letar bot på vampyr sjukdomen så stötte jag på 2 sånna glitches som slutade med att jag inte kunde klara questen, en annan tråkig sak är lockpicking i början det är väldigt lätt att råka förstöra sina lockpicks och vissa röster är riktigt skumma t.ex man pratar med en tiggare först låter han normal sen ger man ett mynt och då låter tiggaren som en gamling.

Betyg:8/10
Ljud:7/10
Grafik:8/10
Spelbarhet:8/10
Hållbarhet:7/10

+ Det är ett riktigt rolig rpg spel och en riktigt vaker spel värld som känns levande.

- Många irriterande glitchar som gjorde så man ej kunnat klar uppdrag och förstört en rätt stor del av spel glädjen.

Problemen förstör inte spelkänslan bortsett från quest glitcherna som kan totalt förstöra massor men det händer sällan så jag ger The elder scrolls 4: oblivion 8/10.

Medlemsrecensioner109
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10