Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Black Ops

Skrivet av: Spyroul   2010-11-21

Jag hade precis slutat skolan. Jag gick mot GameStop för att köpa Call of Duty: Black Ops Hardened Edition till Xbox360. Jag cyklade hem så fort jag bara kunde, satte in disken i mitt kära Xbox360 Slim och installerade in Call of Duty: Black Ops på hårddisken. Efter installationen började det roliga...

Allting känns helt konstigt. Man sitter i ett rum på menyn och kan tydligen titta åt olika håll.
På TV-apparaten i mitten så finns det en meny med alternativen: Campaign, Multiplayer, Zombies och Options.

Jag tycker på A för att komma åt kampanjen och trycker åter igen på A på nytt spel och väntar.

Helt plötsligt vaknar man upp i ett tortyrrum och hör You will answer our questions.

Call of Duty: Black Ops har fått hård kritik av communityt eftersom det är Treyarch som utvecklat det och inte Infinity Ward. Men som vi märkte på Call of Duty: World at War så visste alla vi Treyarch fans att dem lyssnar på vad vi har att säga. Det finns framtid för Black Ops om det är balanserat.

Infinity Ward tog inte den chansen. Dem struntade fullständigt i communityt och det var där som Modern Warfare 2 dog. Det var Treyarchs tid att få stå i den gyllene strålen.

Call of Duty: Black Ops utspelar sig under Kalla Kriget (1961-1968 i spelet) och är det första i Call of Duty serien som gör det.

Spelet har en mycket djup story, den bästa i Call of Duty serien faktiskt, men i början känns det bara inte som ett Call of Duty spel.
Efter det andra uppdraget hade jag fel.

Efter att ha klarat ut kampanjen, som faktiskt var väldigt lång, så testade jag på Multiplayern. I min första match använde jag Submachine Gun standard klassen med vapnet MP5K och perksen Lightweight, Steady Aim och Marathon och såg genast hur välbalanserat och polerat spelet är.

Men efter att ha spelat ett par matcher så märker man hur dåliga spawnsen och hur många det är som campar.

Spelet kanske inte är så bra som man trodde? Jo. Spelet är mycket bra, om man spelar det rätt sätt och inte sitter och väntar på någon i ett hörn i fem minuter.

Men själva Create-A-Class systemet har fått en enorm uppgradering med COD points så att man får köpa allting när man väl låst upp det, egna banners, egna märken osv. Ett fruktansvärt fritt och välgjort Multiplayer.

Och sist men inte minst har vi Zombie mode, som slår till så hårt att Left 4 Dead nästan kan slänga sig i väggen!
Man kan välja den första zombie mapen: Kino der Toten som utspelar sig precis efter Der Reise från World at War. Vilt springer jag runt i hopp om att förstå mig på banan och klarar mig till runda 4.

Så från World at War så har Zombie läget, i allafall i min åsikt blivit betydligt svårare.

Sen om man också köper Hardened Edition så får man fyra gamla Nazi Zombies banor från Call of Duty: World at War med uppgraderad motor och nya vapen.

För att till sist summera allting så är Call of Duty: Black Ops ett väldigt bra spel, även om du är ny eller veteran till serien. Spelet har ett otroligt bra soundtrack, chockerande bra grafik, otrolig spelkänsla och en väldigt lång hållbarhet. Kampanjen tar minst 7-8 timmar att klara ut och Multiplayer läget och Zombie läget kan hålla en sysselsatt i månader.

Grafik: 9.5
Spelbarhet: 10
Ljud: 9
Hållbarhet: 10

Medlemsrecensioner37
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10