Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tomb Raider: Underworld

Jag hade spelat Tomb Raider Legend och Anniversary och jag tyckte att båda var bra.
Sedan skulle jag börja spela Underworld. Från början tyckte jag att det kändes lite märkligt.

Spelet börjar med att jag hammar i Croft Manor som är under eld. Jag går igenom det och får speltips eftersom det är början av spelet. Sedan efter ett tag så stötter jag på Laras medhjälpare som skjuter mot henne. Vid det ögonblicket så undrade jag väldigt mycke varför. Och sedan så ändras scenen tillbaka i tiden innan allt det som hände. Man hamnar ute i havet och ska simma Lara ner i en grotta.

Jag blev ganska förvånad för början för jag gillar inte specielt spel som har en framtids blick från början och sedan ändras till vanlig tid som man spelar. Men så klart, jag får veta hur allt det här hände från början´genom halva spelet. Det blev jag mest tacksam för att det inte var totalt slutet som jag fick vet svaret.

Spelet är ett bra äventyrs spel. Som dom andra Tomb Raider spelen så är det mycket pussel i spelet och en del är ganska svåra att lösa.
Skjut systemet är dock lite annnorlunda en från dom andra spelen. När man skjuter mot en fiende så känns det ganska segt en i andra spel.
Och undvikningar från fiende attacker är lite annorlunda också. I dom andra spelen så rullade man en lång väg bort, här så känns det som att man bara rullar en meter ifrån. Men efter ett tag av spelande så vände jag mig till det.

Själva Lara ser som vanligt skitsnygg ut, till och med snyggaree från dom andra spelen. Jag gillade från början då hon var i en simdräkt. Det var mitt favorit utseende av henne. Synd bara att man inte kunde ha på sig den på alla nivåer.

I förra spelen så fanns det en Croft Manor som man kunde springa omkríng i fri och hitta skatter
Som man kunde få extra saker med. Men... det
här spelet har inte Croft Manor och det tyckte jag var en besvikelse. Dessutom finns det ingen
menu som man kan välja kläder till Lara. Det var alltid roligt i dom förra spelen att ha olika saker på Lara.

Fienderna i spelet är som dom andra, farliga djur och soldater. Men jag hade gärna viljat att spelet skulle ha någon stor boss som skulle vara svår att besegra. alla fiender som möts i spelet är för det mesta enkla.

Spelet har fina banor med flera miljöer. Jag tycker dok att spelet kunde varit lite längre.
Jo, Legend var också kort men dom kunde kanske ha gjort en förbättring.

Tomb Raider Underworld är ett bra spel men hade kunnat bättre.

Grafik 8
Spellbarhet 8
Ljud 7
Hållbarhet 7

PLUS
Som vanligt coolt att vara Lara Croft, fina
miljöer och bra pusselspel.

Minus
Ingen Croft Manor eller kostym menu. Inga stora
fiender.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10