Svenska
MEDLEMSRECENSION

Final Fantasy XIII

Jag har en sak att säga, A AMAZING GAME!Jag har vid det här laget tillbringat ungefär 71 timmar med detta spel, och har nu vunnit storyn. Slutet var både som man hade tänkt sig och ändå inte. Sorgligt men ändå ett '' leva lyckligt i alla sina dagar'' slut. Slutet var väldigt bra tycker jag, väldigt bra faktiskt.
Jag satt fastklistrad och kollade på de sista film sekvenserna. En varnig, om man har tänkt köpa detta så kolla inte på de sista i spelet, du kanske tycker att det inte ser så bra ut men har du kört spelet och kan allt som har hänt och att du känner till alla karakterer så blir du inte så glad när du kan slutet.
Jag undvikte att kolla så gör ni det också.
Bara ett tips. När man har kämpat med den sista bossen och vunnit så kollar man på alla credits, sparar och laddar. Du kommer ha möjlighet att åka tillbaka till Gran Pulse bland annat och göra missions eller grinda.

Alla vet nog att Final Fantasy xiii är ett linjert spel, men när man väl har kommit till kapitel 11 så öppnar sig miljör ganska kraftigt måste jag säga. Med massor av spelyta, grinding efter crystanium points (CP) och 64 olika special missions så kan spelets speltid nog nå ungefär 80-100 timmars speltid.

Att spelet är linjert tycker jag är ganska så skönt, om detta hade varit ett sådant '' epic'' rollspel hade jag nog gett detta 5/10. Jag ska berätta varför, Dragon age origins. Jag köpte det och blev uttråkad på sekunden. Spelet totalt krossade min vilja att spela '' epica'' rollspel. För nuläget ligger bland annat Mass Effect 2 lång bort. hoppas verkligen att det kommer en räddare någon gång.

Tillbaka till Final Fantasy.
Eftersom jag inte har spelat ett ända spel i serien förutom detta så är det svårt för mig att jämföra med dom tidigare, men jag gillar verkligen detta. Jag har hört att många ogillar detta för att det är allt för linjert jämfört med det övriga. Om du vill prova på något nytt eller vill uppleva ett fantastiskt äventyr i spelform så ska du nog skaffa dig detta.'
Är du en linjär hatare och vill ha minispel, stad till stad eller liknande ska du lägga detta längst ner på din inköpslista.

Detaljerna är otroligt snygga, mycket variation i bakrunds miljön och väldigt bra stridssystem. Om man råkar gå på fiender eller ligger dåligt till i en boss-fight så kan man ju alltid använda lite TP-points och använda '' Summon''. När man använder summon så åkallar man fram en mäktig '' Eidolon '' som hjälper dig. Varje karakter har sin egen, så det finns alltså sex stycken olika.
Musiken känns så där men skadar inte så mycket. Och framförallt väldigt linjärt( skadar iallafall inte för min del). En sak jag måste säga. Jag tolkar så att Squar Enix är väldigt någranna av att inte ha vägg-buggar.
En vägg-bugg är när någonting står nära en vägg och tillexempel armen åker igenom väggen ibland. I Final Fantasy XIII har dom gjort att man kan inte gå för nära en vägg, utan man står alltid en bit ifrån en, ganska roligt :).


Sammanfattning:

Ljud: 8,5
Story: 9,8
Graffik: 9,0
Gameplay: 9,4
Achievements: 7.0

Spelad version: Xbox 360.

Total : 10 ! En fantastisk spelupplevelse som måste upplevas ut av alla spelare.

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10