Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed II

Skrivet av: davvve   2010-03-13

Själv var jag väldigt hypad inför Assassin's Creed II efter att ha spelat en hel del av den första delen i serien som jag gillade starkt. I den andra delen så får vi åter igen följa Desmond Miles i en snar framtid. Spelet börjar med att du ska fly ifrån Abstergo Industries med hjälp av Lucy, när du lyckats fly kommer du till ett annat labb. Där har Lucy och två andra vetenskapsmän byggt Animus 2.0 som sedan Desmond använder för att följa ännu en av sina förfäder, Ezio Auditore da Firenze.


Spelet utspelar sig på 1400-talet under renässansen i Italien i bl.a. Venedig och Toscana. Du får axla rollen som Ezio som efter att hans far och bröder blivit mördad av en förrädare till Auditore familjen vill hämnas sin familj genom att bli en Assassin. Han får reda på att hans far har en hemlig dörr i huset och bakom den finner han kistan med sin fars gamla lönnmördar dräkt och vapen, dock är vapnen i dåligt skick så Ezio beger sig av till sin vän Leonardo Da Vinci som i utbyte mot codex-rullar kan bygga nya lönnmördar vapen åt dig senare i spelet. Sedan får du eskortera Ezios mamma och syster till The Auditore Villa och det är efter det spelet sätter igång på riktigt.


Det har även tillkommit många nya funktioner i den andra delen av serien t.ex. pengar, pengarna kan användas på många olika sätt antingen kan du gå till en skräddare som syr om din kappa till andra färger, du kan köpa nya vapen, ammunition och rustningar hos en smed, du kan gå till en doktor och köpa medicin eller gift, du kan uppgradera din stad så den blir populärare och du får mer pengar i stadskassan, du kan hyra tjuvar och kortesaner eller så kan du bara slänga pengarna på gatan åt musikanter eller åt annat folk om du är jagad och vill bli av med vakterna.


Sedan tillkommer även en drös med nya vapen bl.a. spjut, yxor, svärd, rökbomber och dolkar som du kan ta från vakter eller köpa hos en smed. Även vakternas AI har förbättras, nu sticker de med sina vapen i kärrorna med hö och tittar fundersamt på bänken där du kanske sitter, så att bli av med dem är nu en större utmaning. Ezio kan också till skillnad från Altair simma vilket gör att du kan gömma dig i det mörka vattnet och överraska dina fiender igenom simma upp bakom dem och slita ner dem. Som jag tidigare skrev så är Ezio bekant med ingen mindre än Leonardo Da Vinci som uppfinner en del saker åt Ezio bl.a. de dubbla handledsknivarna, en giftnål, en pistol som sitter vid Ezios handled och flymaskinen. Dock var det en besvikelse att man bara fick använda Leonardos flygmaskin under ett uppdrag.


Men du behöver ju såklart inte göra uppdrag hela tiden utan du kan också utforska lönnmördargravar, samla fjädrar som ligger utspridda i de olika städerna eller bara ro en gondol igenom Venedig och njuta av de underbara miljöerna.


Jag tycker Ezio är en cool karaktär men inte riktigt lika cool som Altair från det första spelet, Altair var ju trots allt tränad till att döda och han hade till och med offrat ett finger för att kunna använda kniven på sin handled. Ezio är ju bara en ung otränad pojke som vill hämnas sin far.


Grafik: 10
Ljud: 9
Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 9

Plus: Grafiken, miljöerna och friheten

Minus: Det är lite för kort

Testad version: Xbox 360

Mitt betyg: 9/10

Medlemsrecensioner24
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10