Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

När det kommer till spel så har Läderlappen i många fall blivit fruktansvärt misshandlad. Så är Batman: Arkham Asylum likadant, eller är det faktiskt det spel som The Dark Knight har förtjänat under så lång tid?

För att svara på min egen fråga: Det senare. Verkligen!!

I Batman: Arkham Asylum spelar man som Batman (Dooh!). Jokern, som precis blivit förflyttad till Arkhams sinnessjukhus, rymmer. Men istället för att fly från stället, har han bestämt sig för att ta över det. Turligt nog hade Batman sin magkänsla, och ger sig ut på en jakt efter honom.

Förutom Jokern så kommer många andra kända skurkar att försöka göra livet surt för Batman, bland annat Bane, Poison Ivy och Killer Croc för att nämna några.

Spelet är ett tredje person action/stealth spel, och tillhör de få spel som får båda delarna att framstå roliga. Det är minst lika kul att slå in tänderna på några av de hundratals lakejer som strör runt i korridorerna på Arkham Asylum, som det är att smyga sig på dem en efter en, och se hur dem återstående fienderna blir livrädda och skjuter mot skuggor.

Förutom sina bara händer har så klart Batman massor med extra vapen. Till dessa hör flera olika typer av batarangs, bland annat en typ som för oväsen och lockar ditt skurkar eller en radiostyrd. Sin kära grapplinghook har med sig, och den fungerar precis som man väntat sig. Spränggél, hackningsapparater m.m finns också.

Batman: AA är det första riktigt bra Batman spelet jag spelat sedan jag testade Batman på NES. Den blandar allt som gör honom cool, smygandet som en ninja till kung - fu experten.
Men trots att jag gillar detta spelet finns en del irriterande saker. En första sak jag lite grand störde mig på var de olika "bossstriderna". Även om det är sant att Batman använder sin hjärna istället för muskler för att besegra sina fiender, så är bossarna i det här spelet en besvikelse.
En annan sak är att spelet är lite för kort. På de enklare nivåerna kan du spela igenom spelet på mellan 4 - 6 timmar.

Men i slutändan så är Batman: AA ett spel värt att kolla upp, vare sig du är en Batman - fantast eller bara ute efter ett riktigt bra actionspel.

+: Bra kontroll, härlig grafik, riktigt bra kontroll, häftiga miljöer.
-: Aningen för enkelt, kort, dåliga boss strider!

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10