Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed II

Skrivet av: arvidd   2009-12-06

Assassin's Creed II är ett slags smyga/klättra/slåss-spel som utspelar sig under slutet av 1400-talet i dåtida Italien. Det är en slags blandning av Da Vinci-koden, Indiana Jones och Tomb Raider.

Grafik, ljud o musik är enastående bra, få andra spel lyckas ge en sådan känsla av närvaro. Städerna man får besöka är oerhört noggrannt designade och det ger en speciell känsla att bara gå omkring och upptäcka städerna. Klättringssystemet och stridssystemen fungerar bra och till skillnad från det första Assassin's creed finns varierade uppdrag: mord, stöld, skydd, hästrace o s v. Men spelet är inte perfekt, det är en aning lätt, och om man vill kan man kämpa sig fram som Conan Barbaren istället för att smyga o lönnmörda, men visst är det härligt att kötta som Conan ibland!

Spelet har en slags öppen struktur, inte lika öppen som GTA men det är en bit på vägen. Likt GTA kan man äga en egen fastighet som man kan investera i och tjäna pengar på. Man kan köpa olika vapen, ammunition, kläder m m.

Sammanfattningsvis tycker jag assassin's creed 2 var ett superbra spel. Synd att Gamereactor bara gav det en sjua, vilket kanske leder till att färre får njuta av det. Rekommenderas varmt!

Medlemsrecensioner24
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10