Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: Cabazo   2009-11-11

Jag var för en månad sedan i England och då passade jag på att köpa ett par spel. Ett av dessa var Batman: Arkham Asylum som har sett väldigt lovande ut. Och ja, nya Batman är ett grymt, läckert actionspel som anspelar sig på människans främsta förkärlek - elegant våld. Batman slår skurkar som en professionell modell rör sig framåt på Catwalken.

Batman är en av mina favoritsuperhjältar. Han är en superhjälte men har inga superhjältekrafter vilket gör han ganska intressant. Han tampas med muterade krokodiler och många galningar av olika slag och trots sin fysiska eller psykiska handikapp lyckas han besegra sina fiender i slutändan.

En annan cool sak med Batman-universumet, är att Batmans skurkar är de bästa. Lex Luthor, släng dig i väggen. Jokern är Guds gåva till mänskligheten. Jokern blev stiligt porträtterad av Heath Ledger i senaste Batman: The Dark Knight och tack vare hans insats blev filmen en succé. Och en skådespelare behöver först och främst en rolig roll att gestalta.

Jokern är lika genial i Batman: Arkham Asylum. Jokern är rolig, häftig och skrämmande och betyder alltid trubbel. Relationen mellan Jokern och Batman är spelets största behållning för min del. Att stridssystemet är skoj, bossmomenten många och roligt utformade och det klassiska upplägget att springa runt på en ö och låsa upp nya delar av ön ju längre in i spelet passar utmärkt in i spelet, vilket gör att Batman: Arkham Asylum känns lite old-school.

Batman: Arkham Asylum är dock kort. Riktigt kort. Och då får man notera att dessa fyra-fem timmar man får spela utspelar sig endast under en kväll, så äventyret innhåller redan en stor del utfyllnad. Jag vet inte riktigt vad spelet saknar men för att säljas till helpris i dagsläget tycker jag att man borde få mer.
Sedan kunde man tuneat upp utmaningen också i spelet. Vissa delar av spelet är normalsvåra som de ska vara, medan andra är toklätta och kräver hjärnaktivitet hos en bebis.

Nåja, Rocksteady har gjort något bra och jag väntar ivrigt på fortsättningen. Med tanke på hur spelet slutade med en del lösa trådar kvar så hoppas jag att spelet får en lysande försäljning och att Rocksteady förbättrar en del punkter till uppföljaren - längd och utmaning. Kanske lite mer variation också.
Men om du är sugen på att köpa Batman: Arkham Asylum och inte uppföljaren är Batman: Arkham Asylum givetvis en köprekommendation från mig. Men notera att äventyret är oerhört kort och om du inte är typen av spelare som gillar utmaningar genom att tunea upp till högsta svårighetsgraden lär du vara trött efter första genomspelningsrundan.

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10