Svenska
MEDLEMSRECENSION

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Skrivet av: Xorios   2009-08-01

STALKER Shadow of Chernobyl är ett FPS som utspelar sig år 2012. En andra explosion har drabbat Tjernobyl området, även kallad The Zone.

Spelet börjar med en intro film där man får se en lastbil med en massa kroppar. Plötsligt exploderar lastbilen och den börjar välta. På morgonen kommer en vandrare och hittar dig som är den enda som överlevt krashen. Han tar dig till en handlare och på din PDA står det bara ett meddelande: Kill Strelok.

Spelet börjar sedan med en lektion i kontrollerna och du får dina första uppdrag. Själva storyn kretsar kring att det händer konstiga saker i hjärtat av Zonen och hjärtat är Kärnkraft verket.

Spelet är mest ett FPS men har rollspels inslag. Eftersom spelet var under utveckling länge har dom varit tvungna att ta bort vissa saker, det var till exempel från början att det skulle finnas fordon i spelet och att man kunde sova och att Zonen skulle vara större. Rollspels inslagen som finns kvar är till exempel att man kan prata med NPC:s, skaffa bättre utrustning och bättre vapen.
Man kan även samla arftefakter som många handlare är intresserad av, men du kan även använda dom själv, då dom har stats och du kan till exepmel få bättre skydd mot radiation, men varje artefakt har en mot effekt.

Hur du spelar spelet påverkar också sluten i spelet. Om du till exempel är väldigt rik så får du ett slut eller om du dödar alla så får du ett annat slut. Det finns totalt sju olika slut i spelet.

Jag som är intresserad av Tjernobyl historien, Pripyat och Kärnkraftverken så tyckte också att det var kul att utforska dessa områden. Dom har tagit många foton av den riktiga Zonen så områderna ser rätt bra ut.

Grafiken i spelet är ganska gammal men jag gillar den ändå. Ljudet är bra, spelet håller rätt länge då det finns sido uppdrag och du kan även samla på dig massa saker.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10