Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout 3

En värld som är kall mörk och inte inbjudande alls men ända väldigt inbjudande. Om ni inte vet hur det går ihop läs texten nedan.

Det atombombade landskapet runt Washington är ödelagt och dom få liven som finns där ute är muterade djur och människor. Men ödelandet präglas också av små samhällen både städer som byar och gårdar. I söder ligger Rivet City. En "stad" som byggdes på en hangar i hamnen på Washington D.C. I vad man kan kalla mitten ligger Megaton. En stad som byggdes av skrot bredvid en bomb när grundarna hade blivit nekade till att få komma in till Valv 101.

Just där, där i Valv 101 var du född. I Valvet har människor bott i generationer och valvdörren varit igen bomad för i över 200 år. Valvet är för sin struktur stort men för en spelare inte alls och spelet skulle inte alls vara något större rollspel om du bara fick springa runt i ett valv. Så därför måste du ganska snabbt fly Valvet eftersom du har fått oanade konsekvenser.

Hela spelsättet i Fallout 3 är likt Oblivions. Du märker redan dom första momenten att det är det. Som tur är sänker inte det spelets omdöme alls pga dom otroligt bra designade miljöerna. Dessutom känner du dig hemma om du har spelat Oblivion.
Annars är spelsättet väldigt bra samt strider och allt annat. Det där mysiga som ett rollspel ska ha finns där. Du kan gå på pubbar, hyra rum köpa hur mm. Städernas invånare har sina egna personligheter och likaså där kommer det mysiga in igen. Storyn är väldigt välgjord men något för kort. Sen finns det ju självklart massor att göra som sid Quest och utforskning av städer mm.

Spelet grafik är bra, otroligt bra. Solskenet bländar dig och sen är världen otroligt bra designad.

Det finns ingen musik i spelet frånsett din radio som du kan spela amerikanska klassiker på medan du skjuter av huvudet på en super mutant. Ljudet alltså effekter och så är väldigt bra det också. Har dock inte testat det i 5.1.


Expansions
Det finns ett antal Expansions till spelet som har släpps.
Operation Ancorage, The Pitt och Point Lookout samt Broken Steel. Dessa kommer jag att recensera i min blogg.


Grafik:9
Ljud:8
Spelkänsla:10
Hållbarhet:10
Totalt:9

Medlemsrecensioner51
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10