Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift e-sport kommer att fokuseras på Asien 2023

Riot Games har meddelat att de lägger resurser och ansträngningar på "den största och mest aktiva mobila e-sportmarknaden i världen."

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Riot Games har beskrivit sina avsikter för League of Legends: Wild Rift esportsscen för 2023. Fortsätter sina ansträngningar från i år, där teamet har sett ut att börja fokusera sina ansträngningar på regioner och platser där mobilspel utmärker sig, 2023, kommer det att fokusera ännu mer på Asien, en marknad som kallas "den största och mest aktiva mobila esportsmarknaden i världen."

För detta ändamål kommer det att finnas en ny regional liga i regionen från och med april, som kommer att bestå av 12 lag från Kina och åtta lag från andra asiatiska regioner, alla för att skapa en tvärregional professionell mobil esportsliga.

Den faktiska säsongen av denna liga kommer att bestå av två splittringar varje år, och detta kommer faktiskt att vara den enda ligan som Riot officiellt driver framöver, eftersom andra regioner måste förlita sig på tredjepartsevenemang från och med nu.

"Vi tror att dessa förändringar kommer att ge samhället tid och landningsbana att växa organiskt och fastställa vilken roll konkurrens på hög nivå kommer att spela i deras ekosystem", som Riot uttrycker det. "När Wild Rift-e-sportlandskapet utvecklas kommer vi att vara redo att flytta i lockstep."

Det nämns inget exakt när den nya asiatiska ligan kommer att starta.

League of Legends: Wild Rift

Relaterade texter



Loading next content