Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Just Cause 3

Just Cause 3: Sky Fortress

Sky Fortress är det första av tre tilläggspaket till Just Cause 3. Gamereactor har testat Ricos uppgraderade wingsuit...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Just Crash. Igen och igen. Vi är sämre att hantera wingsuiten än vad vi minns. Vi behövde således lite tid att värma upp till den nya och förbättrade (jetdrivna) wingsuiten som kommer att hjälpa Rico i kommande Sky Fortress. Medan vi kämpade för att komma till rätta med den komplicerade, men i slutändan djupt givande, styrningen var vi glada över att upptäcka att en ny boost-start låter dig använda wingsuiten direkt från havsytan då du slungas upp i luften och därefter kan segla. Att krascha i vågorna är med andra ord mycket mindre upprörande än vad som tidigare var fallet. Den nya wingsuiten har också en kulspruta och missiler. Den kan uppgraderas via ett speciellt färdighetsträd där boost och vapen kan förbättras.

HQ

Som ni kanske redan vet har Avalanche valt luft, land och hav som teman för de tre kommande DLC-paketen. Sky Fortress kretsar således kring luften. Den nya wingsuiten är ett bra komplement och du kommer att kunna använda den överallt i spelet när den är upplåst (ungefär en timme in i huvudkampanjen), men det finns också ett nytt område att utforska och befria; nämligen ett massivt svävande luftskepp som har gett expansionen sitt namn. Ett bolag vid namn eDEN skördar Bavarium från högt upp i luften med hjälp av drönare (en ny fiendetyp för serien). Att rensa Medici från detta hot blir ett utmanande uppdrag för Rico.

HQ
Detta är en annons:
Just Cause 3
Titeln Sky Fortress syftar på det enorma luftskeppet som svävar i skyn.
HQ

Avalanche uppskattar själva spellängden till runt två till tre timmar för uppdragen och en till två timmar för att ta över de två halvorna av luftskeppet. Därefter finns utmaningar och sidosysslor att ta del av i vanlig ordning. När de två delarna av svävande odjuret är övertagna kommer vi att låsa upp en personlig drönare för Rico och en ny automatkarbin (Bavarium Splitter). Vi fick se den förstnämnda användas och den fungerar lite som en personlig skyddsutrustningsbot för Rico. Drönaren svävar över honom och riktar in sig på alla upplevda hot. Du har ingen kontroll över styrningen, men naturligtvis kan Rico haka fast änterhaken i den som med alla andra fordon i spelet. Då drönarna är skickliga motståndare som omringar dig (vilket gör det nästan omöjligt att landa på luftskeppet) är det bra att en ny kontring i luften tillkommit för att undvika målsökande missiler.

HQ
Detta är en annons:

Närmare uppgifter om de kommande tilläggspaketen är fortfarande inte många, men i en av dem kommer vi att kunna manövrera en jättelik robot. Den kommer utrustad med en railgun och en gigantisk magnet. Den kommer att rulla runt smidigt (och förvånansvärt snabbt) på hjul och kan röra sig i vilken riktning som helst - när som helst. När det gäller materialet tillägnad havet finns inga uppgifter för tillfället, men du kan förvänta dig något som kan användas hela spelet igenom, likt den nya wingsuiten och roboten. Varje DLC kommer att ha en liknande layout på detta sättet, även om den exakta innebörden av vad det innebär lär förbli hemligt ett tag till.

HQ
Just Cause 3
Drönarna är en ny fiendetyp och Rico kommer även att få en egen som hjälper till att upptäcka fiender.
HQ

I slutet av vår session med Sky Fortress kände vi oss sugna på att återvända till Just Cause 3 för fler spelsessioner. Det är ett spel som verkligen handlar om att bemästra det spelmekaniska och den nya wingsuiten är ett nytt sätt för oss att skapa kaos i Medici. För dem som verkligen lärt sig att bemästra spelet kommer dessa nya uppdrag och vidareutveckling av formulan garanterat locka. Vi applåderar den strategi Avalanche har tagit med Sky Fortress som både förhöjer upplevelsen redan finns i huvudspelet, samt lägger till nya delar att utforska och erövra. Det är verkligen allt du kan begära.

HQ

Innehavare av säsongspasset får tillgång till Sky Fortress 8 mars och övriga kan köpa det från och med 15 mars. Sky Fortress på egen hand kommer att kosta £9,49 (€ 11,99), medan säsongspasset kostar £19,99 (24,99 € ).

HQ
Just Cause 3
För att undkomma målsökande missiler kan Rico nu utföra en luftburen rullning.
Just Cause 3

Relaterade texter

Just Cause 3Score

Just Cause 3

RECENSION. Skrivet av Jerry Fogselius

Rico Rodriguez lämnar Panau bakom sig och flyttar hem till medelhavsinspirerade Medici. Jerry har njutit av årets fetaste actionäventyr

6
Avalanche Studios uppköpta av Nordisk Film

Avalanche Studios uppköpta av Nordisk Film

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Avalanche Studios, studion som gav oss Just Cause-spelen, låter meddela att de nu blivit uppköpta av Nordisk Film som nu äger hela företaget. Games Industry rapporterar...Loading next content