Svenska
Gamereactor
recensioner
Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Skaparna av Fruit Ninja är tillbaka med ännu ett beroendeframkallande spel för sju spänn. Hur bra är egentligen Jetpack Joyride?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Folket på Halfbrick vet verkligen hur man kan skapa en beroendeframkallande upplevelse för Ios. I fotspåren av Fruit Ninja kommer nu Jetpack Joyride - ett spel som lyckas kombinera ett gäng mekaniker som har visat sig framgångsrika på Iphone och Ipad.

I sin grund är Jetpack Joyride är ett överlevnadsspel som påminner om Tiny Wings eller Canabalt, men det bygger på omspelbarheten från Tiny Wings med sitt beroendeframkallande nesting-system (där du levlar genom att uppnå vissa mål och därmed kan få högre poäng), genom att ge spelare mynt, en butik full av uppgraderingar och power-ups samt anpassningsmöjligheter.

Även om det huvudsakliga målet är att resa så långt du möjligtvis kan med Barry Steakfries och hans jetpack, är vägen inte lika smal som i exempelvis Tiny Wings. De olika fordon-power-ups du samlar, den slumpmässiga naturen hos hindren och faktumet att du samlar "spin tokens" leder till en snabb, enkel men oändligt varierad upplevelse.

Jetpack Joyride
Detta är en annons:

Spin tokens för oss in på en av de mer lysande tillägg Halfbrick har gjort till konceptet. Med varje spin token du samlar får du dra i spaken på en enarmad bandit och vinna priser som extra mynt, bomber, och om du har tur en andra resa som tillåter dig att fortsätta med din jetpack där du dog. Du kan också vinna belöningar såsom ett försprång i din nästa runda eller dubbla mynt, vilket naturligtvis är något som tvingar fram en extra spelrunda. Du kan även köpa extra mynt med mikrotransaktioner. Det är inget som förstör leaderboarden dock, då de bästa spelarna ändå kommer att låsa upp allt och tjäna mynt på sin väg genom spelet.

Men låt oss utforska de olika fordon du plockar upp längs vägen. Här finns The Hog, en teleporter, en Profit Bird, en gravitationskostym och en mech. Alla ger variation till spelet, och när man "bär" dessa dräkter kan man överleva en träff från exempelvis en missil.

Ett område där jag inte är alltför nöjd med Halfbrick är dess achievements. Det finns alldeles för många negativa sådana, som kräver att du misslyckas på ett visst sätt. Positiva resultat som belönar skicklighet och timing känns mycket mer givande.

Jetpack Joyride
Detta är en annons:

Presentationen är något av det bästa du kommer att se i ett sjukronorsspel, och all action ackompanjeras av ett underbart beroendeframkallande soundtrack som påminner lite om Sonic the Hedgehogs Chemical Plant-musik.

Jetpack Joyride är otroligt beroendeframkallande och slumpmässigheten i nivåerna, variationen, kostymerna och fordonen har fått oss begeistrade. Detta är ett definitivt köp om du äger en Iphone, Ipod Touch eller Ipad. Appen är universell, och passar alla format lika bra. Vi provade den i en Iphone 3GS och det gick smidigt utan missöden, så även människor utan senaste generationens enheter är väl omhändertagna.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Skönt beroendeframkallande, briljant presentation, enkelt men varierat, bra soundtrack
-
"Negativa" achievements är inte roliga
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content