Svenska
Gamereactor
nyheter

HTC släpper ett nytt VR-headset

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att HTC inofficiellt gick ifrån att skapa VR headset för konsumenterna så har de nu återvänt med ett nytt VR headset Vive XR Elite som skall konkurrera med Meta Quest Pro. Trots att det är över dubbla priset i jämförelse med Meta Quest Pro's headset så verkar de tekniska specifikationerna vara tillräckligt bra för att vara värt de pengarna.

HTC släpper ett nytt VR-headset
Skärmarna är i 4K för bästa optimala upplevelsen

Vive XR Elite kommer utrustas med 4K skärm med 90Hz uppdateringsfrekvens med 110 graders synfält (FOV), det nya headsetet har fyra kameror med brett synfält, vilket möjliggör spatial spårning, utan behov av externa sensorer. Enheten levereras med två trådlösa handkontroller som stödjer spårning av händerna. För en förbättrad upplevelse så är det dessutom en fullfärgad RBG-kamera som tillåter passering av MR som låter dig blanda verkligheten och den virtuella spelvärlden för en optimerad upplevelse.

Headsetet väger 625 gram (13 procent lättare än sin konkurrent) inklusive batteriet som sitter på bakdelen av det. HTC meddelar att man valt placeringen med omsorg för att hjälpa balansen med enheten på huvudet, batteriet skall klara ungefär två timmars användning och har en 30 watt snabbladdning genom USB-C när den behöver laddas igen. Enheten har även en inbyggd kabel man kan dra ut om man vill ansluta den till en powerbank eller flygsäte ifall man skulle hamna i en situation där det behövs.

HTC säger att Vive XR Elite kommer ha stora högtalare som stödjer riktat ljud, utöver allt det så vill man underlätta för de som har någon form av synfel så de också kan ta del av upplevelsen på bästa sätt. Headsetet ger dig möjlighet att justera linsen efter styrkan du har på dina glasögon så du också kan ta av dig glasögonen för att uppleva VR. Tanken är att man ska kunna ta av batteriet och bära headsetet istället för dina glasögon, tanken är att de ska släppa tillbehör senare under året för att man ska kunna anpassa enheten automatiskt för dina ögon och din ansiktsform.

Vive XR Elite kommer släppas för 1100 dollar och inför släppet av Vive XR Elite meddelar HTC att ungefär 100 spel kommer släppas i nära anslutning till headsetet bland annat Demeo, Body Combat, Unplugged, Finger gun och Yuki med flera.

Spelar du mycket VR? Vad tror du, kommer det vara värt priset att köpa denna best?

HTC släpper ett nytt VR-headset
Välbalanserat headset för att minska stressen på nacken
HTC släpper ett nytt VR-headset


Loading next content