Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Turtle Beach levererade sitt headset Stealth 700 Gen 2 lagom till lanseringen av Playstation 5 och Xbox Series X. Vi kollar in om detta är ett oumbärligt tillbehör till din nya konsol...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Man kan säga mycket om Turtle Beach headsets, jag har personligen använt flera stycken genom åren, men särskilt premium har de aldrig känts när det kommer till materialval. Det har istället varit tämligen plastiga skapelser, ofta med gräslig design. Därför känns det nu positivt att packa upp Xbox-versionen av Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 (finns även i Playstation-utförande) och inse att de nu ryckt upp sig på området. Rejält.

HQ

När det kommer till funktioner, anser jag däremot att Turtle Beach ofta varit i topp med relevanta funktioner som tillför något i dödsmatcherna. Detta vare sig det handlar om mobilstöd så man kan växla mellan taktiksnack med lagkamrater och samtidigt förklara för farsan hur man söker efter filmer på Netflix, virtuellt surround eller superba möjligheter att ställa in hur mycket snack och spel ska låta i förhållande till varandra så du alltid hör vad folk säger även när det smäller som mest.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2Turtle Beach Stealth 700 Gen 2
Mikrofonen är snyggt dold i kåpan och har ett väldigt bra ljud samt Mic Monitoring. Fäller du upp micken, slutar den direkt ta upp ljud.

Om nu materialval och funktioner kan samsas med ett riktigt bra ljud, så känns det spontant som att Turtle Beach kan ha något på gång här. Själva installationen av headsetet kunde omöjligen vara enklare, faktiskt den lättaste jag någonsin utfört. Eftersom det är ett officiellt licensierat tillbehör, så stöds Microsofts eget Xbox Wireless-protokoll, vilket gör att du bara trycker på synkroniseringsknappen på ditt Turtle Beach Stealth 700 Gen 2-headset och Xbox Series S/X varpå du är redo att använda det utan några USB-adaptrar (krävs dock till Playstation 5-motsvarigheten) eller liknande.

Under vänster kåpa hittar du alla reglagen du behöver för att styra ditt headset, och det finns även en smartphone-app du bör ladda hem. Headsetet stödjer Bluetooth, och är därmed ett utmärkt komplement även som lurar på resande fot eller vid xCloud-spelande (även om jag personligen inte testat detta), och du kan enkelt skapa olika profiler för dina favoritspel där. Jag vill dock inflika att jag inte är helt nöjd med utformningen av reglagen under kåpan, det funkar men är inte superintuitivt hur man gör allt. Här ligger några konkurrenter före i användarvänlighet. Men om jag lyckades lära mig hur allt fungerar, kommer såklart du göra det med.

Detta är en annons:
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2
Äntligen får vi Turtle Beach-headsets med riktig byggkvalitet.

Jag har nämligen hunnit spela med Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 i närmare 100 timmar då jag faktiskt fick lurarna redan i mellandagarna. Inte vid något tillfälle har jag känt att de sitter obekvämt eller håller på att falla av. Eftersom jag bär glasögon har jag provat med både tjockare plastbågar och tunnare av stål för att se om det blir obekvämt, men det har fungerat över förväntan. Tack vare väldigt låg vikt samt bra materialval känns de genomgående bekväma, även om det inte är marknadsledande ergonomi, där exempelvis nyligen testade Razer Kaira Pro känns bättre.

Det här med ljud och headset är alltid svårt. Köper du ett par bra hörlurar av fint märke, kommer du nästan uteslutande alltid få bättre ljud. Däremot får du inte alla inställningsmöjligheter, eller ens för den delen en mikrofon. Detta är verkligen ett gaming-headset, och det är viktigt att ta med sig. Och med detta sagt tycker jag de levererar. Turtle Beach har en tämligen amerikansk, varm ljudbild med mycket bas utan att tappa detaljerna. Brasklapp dock för att basen i standardutförande kan vara lite i tjockaste laget för spel där nyanser är viktigt (tänker i mitt fall specifikt på Ori and the Will of the Wisps).

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2Turtle Beach Stealth 700 Gen 2
Reglagen på kåpan blir lite plottriga i stridens hetta. De viktigaste inställningarna och profiler gör du dock via en app.
Detta är en annons:

Som sig bör i ett Turtle Beach-headset finns även funktionen Superhuman Hearing, vilket är något jag personligen oftast använder i framför allt actionspel. Att små ljud som fotsteg förstärks är guld värt i exempelvis PlayerUnknon's Battlegrounds, men jag har haft nytta av det även spelandes Horde i Gears 5 och Sea of Thieves för att höra om ruskprickar smugit sig ombord.

Du borde kunna hitta dig ett ex av Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 för runt 1600-1700 kronor, vilket jag spontant tycket känns som en mycket rimlig prislapp med tanke på vad man får för pengarna. Det finns definitivt alternativ som är bättre i var och en av de olika parametrarna man mäter ett headset efter, men det står sig ändå bra i samtliga i slutändan. Kort sagt behöver du inte offra något och du lär bli nöjd rakt igenom, och jag kan varmt rekommendera.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Smidigaste installationen någonsin, välgjord app, bra ergonomi, suveränt ljud, klockrena funktioner, 20 timmars batteritid, gediget byggd
-
Plottriga reglage på kåpan, standardbasen kan vara för grötig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Turtle Beach levererade sitt headset Stealth 700 Gen 2 lagom till lanseringen av Playstation 5 och Xbox Series X. Vi kollar in om detta är ett oumbärligt tillbehör till din nya konsol...



Loading next content