Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Kaira Pro

Vi kollar in Razers Xbox Series X-alternativ Kaira Pro för att se om detta är vad du bör satsa på till din nya konsol...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Under förrförra generationen var det fortfarande rätt ovanligt att se vanliga konsolanvändare som spelade med headsets för 1000-2000 kronor. Många nöjde sig med det Microsoft och Sony hade att erbjuda, och spelade istället med TV-/hemmabioljud samt en enklare mikrofon.

HQ

Om det beror på streamers eller en annan syn på ljud idag, ska jag låta vara osvuret, men klart är att det idag är många som väljer att lägga ner långt över tusenlappen på ett riktigt schysst headset även till sin konsol. Vad som är just ett schysst headset går såklart alltid att debattera, där jag personligen tycker det är lika viktigt att ha vettiga funktioner och profiler till ett bra headset, som hur det faktiskt låter.

Det betyder i klartext att jag utöver bra ljud kräver sådant som att individuellt kunna justera volymen på tal och spel, ha ett riktigt bra mikrofonljud, vara trådlöst (gentemot både konsol och handkontroll) med lång batteritid samt ha Bluetooth så jag enkelt kan svara på ett telefonsamtal även när jag är en av de fem sista överlevande i PlayerUnknown's Battlegrounds. Allt detta är sådant som Razer Kaira Pro uppfyller med lätthet, och med det avklarat kan vi börja ge oss in på finliret.

Razer Kaira ProRazer Kaira Pro
Installationen är väldigt smidig och detta är ett utmärkt val fört multiplayer-spelaren.

Eftersom Razer arbetar med grönt i sin logotyp och allt tillhörande material, har jag alltid tyckt att det matchar rätt bra med Xbox. Även om det är en officiellt licensierad Xbox-produkt, känns det ungefär som att öppna vilken annan mer påkostad pryl från Razer eller Xbox-teamet som helst. Vi snackar massor av grönt, finurligt arbetande med förpackningslösningar och en premiumkänsla.

Detta är en annons:

Jag har själv använt Razer Thresher Ultmate en del förra generationen i samband med en recension, och för de av er som använt dessa, handlar detta om en betydligt smäckrare skapelse. Den är konstruerad i matt, svart plast och gröna detaljer och väger bara 365 gram. Designmässigt för den tankarna till hur "vanliga" Bluetooth-hörlurar brukar se ut, tills du börjar detaljgranska. Bland annat används ett material som andas runt öronen för att möjliggöra långa spelsessioner och samma vaddering hittar du också under bågen, trots att headsetet alltså ärt väldigt lätt och knappt känns på huvudet.

Att installera headsetet är betydligt enklare än det ofta brukar vara, och det saknas helt en extern dosa. Du parar dem med din Xbox Series S/X genom att trycka in synk-knappen på konsol och headset samtidigt, varpå det är avklarat. Enligt specifikationerna ska det även gå att använda Razer Kaira Pro till PC och smartphone, men det är inget jag testat själv, utan fokuserat på just Xbox då det alltså är ett licensierat Xbox-tillbehör.

Razer Kaira ProRazer Kaira Pro
Det hade varit trevligt att kunna ställa in mer via en mer utvecklad Equalizer.

Spontant upplever jag ljudet som väldigt snärtigt, om än möjligen lite vasst jämfört med märken som satsar mer på själva ljudupplevelsen (vilka dock märkligt ofta saknar andra nödvändigheter när det kommer till funktioner). I titlar som Call of Duty: Black Ops Cold War, är dessa en ren fröjd att använda, medan jag skulle välja ett annat alternativ om det främst är singleplayer som lockar. Det kan även vara värt att känna till att Razer använder Bluetooth-codecen AAC, vilket ger aningen mer lagg än andra topplösningar, vilket dock knappast är ett stort problem.

Detta är en annons:

Headsetet är för övrigt designat för att kunna användas separat med löstagbar mikrofon (det finns även en inbyggd), men det går inte att fälla ihop på ett bra sätt och förvaringsväska medföljer inte. Det är en lite plump i protokollet med. Däremot vill jag applådera batteritiden som anges till 20 timmar - och det motsvarar ganska precis vad jag mätt upp det till.

Sammantaget är Razer Kaira Pro ett prisvärt headset som du i Sverige kan få för runt 1700-1800. Spelar du mycket multiplayer, prioriterar action och racing samt vill ha ett extremt lättanvänt headset som även kan användas separat, så tycker jag att detta är ett fynd. Är det däremot episka singleplayer-rollspel som lockar dig, och du inte vill betala extra för att få ett headset som kan användas utanför Xbox, så hade jag letat vidare.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Lättanvänd, bra batteritid, går att använda separat, smidig installation, kristallklart chat-ljud, låg vikt
-
Aningen vasst ljud, begränsat med inställningar, känns plastig, AAC-codec är utdaterad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Razer Kaira Pro

Razer Kaira Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in Razers Xbox Series X-alternativ Kaira Pro för att se om detta är vad du bör satsa på till din nya konsol...



Loading next content