Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

LG SL9YG

Hegevall har ersatt SL8YG med store brorsan som släpptes under fjolåret och här kommer hans slutgiltiga utlåtande...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Lillebrorsan SL8YG imponerande på mig under förra månaden. En Atmos-limpa i ett ordentligt tjusigt designat fodral med Meridian-teknologi, trådlös bas och fullständiga smart-funktioner för runt 5000 kronor? Ja tack! Den större modellen (men mindre än flaggskeppet 10YG) SL9YG har agerat huvudlimpa i mitt eget sovrum den gångna månaden och nu är det alltså dags för mig att dela ut en nuffra.

HQ
LG SL9YG
Detta är en av de snyggaste ljudlimporna på marknaden, särskilt när den skruvats upp på väggen en dryg decimeter under den nedre kanten på din TV.

När denna ljudlimpa släpptes kostade den närmare 8000 kronor men idag är det ingen konst att hitta den för ungefär samma pris som lillebrorsan med en åtta i namnet. Bland annat CDON säljer denna för runt 5200 kronor vilket enligt mig är rena rama rånet. LG SL9YG huserar fyra element som spelar åt två olika håll, och beroende på om du lägger limpan ned på din TV-bänk eller skruvar upp den på väggen under din TV, känner den själv av sin placering och skräddarsyr ljudbilden därefter. Högtalaren pangar ut strax över 500 watt och den medföljande baslådan skickar ur sig 220 watt. Arc-HDMI, Googles smart-teknologi samt Dolby Atmos-funktionalitet finns inbyggt och det ska sägas direkt - Denna limpa bygger ljudrymd på ett sätt som lillebror inte gör. Det finns en akustik i mitt sovrum numer tack vare LG SL9YG som är enkel att tycka om. Det finns gott om ljud på höjden och eftersom jag kompletterat med tillsats-satelliterna LG SPK8-S bygger limpan en trivsam mix som fyller mitt 12 kvadrat stora (lilla?) rum.

LG SL9YG
SL9 bygger en imponerande ljudrymd än om det saknas lite dynamik i vissa avseenden.

Designen är strålande, låg mig börja med att klargöra det. Meridian-logotypen sitter som en smäck på den stilrent eleganta överdelen som klätts i en slags borstad, blyertsgrå aluminium-skrud som ger ett sobert och framförallt påkostat uttryck. Detta gäller dock inte basen, som känns plastig, eller den medföljande fjärrkontrollen (som också känns plastig) men med tanke på att jag alltid försöker gömma baslådan och med tanke på att SL9YG kommunicerar fläckfritt med min LG Oled från första sekund, har det i slutändan rätt liten betydelse.

Detta är en annons:

Som jag skrev i min recension av den lite mindre modellen SL8YG är ju själva idén med objektbaserat ljud (Dolby Atmos & DTS X) från en enskild högtalare i grunden rätt puckad. Visst studsar det lite ljud hit och dit men överlag tycker jag fortfarande att den rådande Atmos-hysterin är lite som att försöka lira snooker med ett snöre. Vill man ha Atmos krävs det en rejäl rigg med fysiska högtalare i taket. Med det sagt gillar jag ändå ljudrymden som SL9:an bygger. Det känns lätt och luftigt utan att vara fronttungt eller för utspritt. Det finns kontroll här och basen är riktigt bra för att vara förhållandevis liten, och plastig. Tack vare de större elementen i själva limpan kan SL9 spela större och den har en mer framstående närvaro än lillebror SL8 och det uppskattar jag. Nu spelar jag sällan särskilt högt i mitt sovrum när jag kikar på serier och film, men även här är SL9 bättre än sin lillebror eftersom den ökade kontrollen och de större elementen gör att lägre volymer låter mer högupplöst, också.

LG SL9YG
Det finns massor av bas här, för den som vill ha. Massa punch.

SL9YG är snygg, lätt att placera, välbyggd, stor (över 100 cm bred) och den låter riktigt bra. Det finns helt klart Atmos-limpor som låter bättre, men ingen i denna storleksklass med extern bas, till samma pris. 5200 kronor för det här paketet, just nu - är som sagt rena rama rånet.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Utsökt design, påkostade materialval, smidig installation, problemfritt ägande, grymt fin ljudrymd, massa bas
-
Ljudet kan kännas en smula kallt ibland, saknar support för Earc/HDR10+
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
LG SL9YG

LG SL9YG

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har ersatt SL8YG med store brorsan som släpptes under fjolåret och här kommer hans slutgiltiga utlåtande...



Loading next content