Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Cloud Alpha S

Dags för nytt headset från HyperX och här kommer vår recension

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När det dyker upp ett par nya hörlurar från HyperX på kontoret gäller det att vara snabb som blixten innan Kim dyker upp för annars är de borta. Som tur är var jag helt själv på redaktionen när posten damp in och kunde därför i lugn och ro packa upp jänkarnas nya värstinglur.

HQ

HyperX Cloud Alpha S, som de valt att döpa det nya gamingheadsetet till, är precis som namnet antyder en uppgraderad version av lillebror Cloud Alpha. Utseendemässigt är det små skillnader men tekniskt skiljer de sig en del och den största skillnaden är möjligheten att köra "Virtual 7.1 surround"-ljud tack vare det inbyggda ljudkortet i sladden. De har även valt att byta till blå färg på ringen utanpå kåporna istället för den klassiska röda färgen som HyperX har på de flesta av sina hörlurar. Den lilla detaljen känns fräsch och de är väldigt tjusiga med den enkla stilrena designen.

Det är enkelt att installera hörlurarna eftersom de inte har någon extern mjukvara och det är bara att stoppa in lurarna i ledig USB-port så är du igång. På den lilla dosan på sladden sitter knapparna du behöver för att sköta alla funktioner med som till exempel att höja volymen, sätta på och av mikrofonen samt att aktivera det virituella surround-läget. Det finns även knappar för att höja eller sänka spelets ljud i förhållande till hur mycket av din egen röst som hörs när du pratar vilket är en smart funktion om du spelar spel som exempelvis Diablo 3 där du inte behöver höra spelljudet särskilt mycket utan har mer nytta av att höra vad kompisarna säger i Teamspeak under svåra bossfighter. Att inte ha någon separat mjukvara för att sköta lurarna är smart och det är verkligen busenkelt att använda den lilla dosan som inte saknar någon funktion i mina ögon.

HyperX Cloud Alpha S
På kåporna sitter ett reglage där du kan höja eller sänka basen men tyvärr är det lite för lite bas från början och differensen blir inte särskilt stor.

HyperX har alltid haft välljudande gaming-headsets i förhållande till vad de har kostat och alla deras hörlurar jag provlyssnat hittills har det alltid varit genomgående bra balans i ljudet utan att skena iväg åt varken det ena eller andra hållet som till exempel överdrivet mycket bas eller diskant. Det förhållandet stämmer nästan in på Cloud Alpha S också, men bara nästan, för det är ingen jätteskillnad mot ljudet på lillebror Cloud Alpha och den stora skillnaden med möjligheten att köra Virtual 7.1 surround tycker jag inte riktigt motiverar prisskillnaden.

Detta är en annons:

Nu är ju jag inget större fan av fejkat 7.1-ljud då hela ljudbilden blir kall och befriad från dynamisk närvaro. Det blir absolut mer "ljud" och vissa effekter låter som att de är på rätt ställe men överlag blir det mest bara stökigt och ingen direkt inlevelse från ljudet. Nu tror jag mycket har att göra med mitt intresse för hemmabio och äkta surround-ljud som i min värld låter så mycket bättre, för det blir aldrig riktigt bra i en hörlur tycker jag. Men det är ju enbart en högst subjektiv smakfråga.

En ny finess amerikanerna lagt till på dessa lurar är att kunna justera basen med ett reglage på sidan av kåporna. Tanken är att kunna höja eller sänka nivån på basen men det är alldeles för lite bas i det lägsta läget och det gör att skillnaden inte blir särskilt stor eller gör att det är någon större mening med funktionen anser jag. Nu gillar jag ljudet i Alpha S som är balanserat, lättlyssnat och utan den där hårda diskanten som det lätt kan bli på billigare lurar. Men det hade absolut inte gjort någonting med lite mera bas men de funkar kanon att både spela spel och kolla film med och det är nog jag som är lite väl petig bara.

HyperX Cloud Alpha S
Med den lilla dosan på sladden sköter du enkelt alla funktioner som till exempel att aktivera 7.1-läget.

Det märks väl att HyperX har varit med ett tag i branschen för det finns en röd tråd genom deras produktportfölj och varje modell har ett syfte men för min egen del hade de kunnat höjt ljudkvaliteten ytterligare ett snäpp mot lillebror Cloud Alpha och skippat (det virtuella) surround-ljudet som inte är värt prisskillnaden riktigt. Allt annat med Cloud Alpha S gillar jag. De är snygga, känns välbyggda, sköna att ha på skallen, låter bra, har en bra mikrofon och är enkla att koppla in i datorn. Fortsätt såhär HyperX!

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Tjusig design, känns välbyggda, skön komfort, bra ljud, bra mikrofon, trevliga inställningsmöjligheter
-
Lite tunna i basregistret
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content