Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG Delta

Redaktionens egen pösmunk-spänniz har satt mjölkgaddarna i Asus mest påkostade gaming-headset...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag minns det som igår. Det var ett av de allra första uppdragen jag fick som skribent här på Gamereactor, att recensera ett par hörlurar från Asus vid namn Strix 7.1. De var bedrövliga dåliga. Sedan den dagen har jag undvikit att prova någon fler lur från de taiwanesiska giganterna men när ROG Delta dök upp på redaktionen med lovord om något alldeles extra, kände jag att det var dags att ge dem ett nytt försök. Nu med några veckor tillsammans med headsetet är jag beredd att hålla med om dessa lovord men det finns några brister som inte riktigt borde finnas på en lur av den här kalibern.

HQ

En av dessa brister är tyvärr komforten och även om det blir lite väl individuellt och baserat på min huvudform så är det faktiskt första gången någonsin som jag inte behövt justera ner kåporna ur huvudbygeln för att de ska hamna perfekt över öronen. Vilket i sin tur gör att bågen över hjässan inte vilar mot skallbenet och att kåporna inte sitter skönt runt örat - alls. Hur det ens är möjligt att göra en för stor bygel övergår mitt förstånd men det kanske är mitt huvud som har en väldigt knepig form också men har aldrig haft detta problem på någon hörlur jag provat någonsin. Det är himla tråkigt för det är mycket som jag gillar på ROG Delta men om de inte sitter skönt drar det liksom ner det som funkar riktigt bra, tyvärr.

Asus ROG Delta
Hörlurarna kommer med två uppsättningar öronkuddar som gör att du kan välja vilket material du föredrar runt öronen. Ett par i syntetskinn och ett par i tyg finns det att välja på och bägge är mjuka och sköna mot huvudet.

En sak som är riktigt bra med dessa hörlurar och något som jag först blev nyfiken på när jag läste pressreleasen är DAC:en eller rättare sagt Quad-DAC:en som Asus har petat in. ESS9218 heter den och för att göra en väldigt avancerad teknologi kraftigt förenklad jobbar det fyra DAC:ar inuti en och tillsammans hjälps de åt för att tvätta signalen och göra den renare vilket i slutändan leder till imponerande brusreducering och väldigt låg distorsion. Kort sagt, det blir en bättre signal och ljudkvaliteten blir bättre. För de låter väldigt bra ROG Delta även om det finns en tendens att bli lite väl sterila och kalla i sin karaktär och något vassa i diskanten. Men det tror jag bara beror på valet av högtalarelement för basen är snortight och balansen genom resten av frekvensomfånget är klockrent. Det märks väl att det sitter en riktigt bra DAC inbyggt för det är en ruggig precision i varenda liten detalj i ljudet. De fungerar utmärkt att spela med för den exakta och tydliga karaktären gör att du enkelt kan riktningsplacera vart fienden finns och på det viset få en millisekunds fördel gentemot spelarna du möter i till exempel Apex Legends. Även mikrofon får klart godkänt med en klar och tydlig återgivning av min vackra stämma utan att plocka upp mitt vilda knapprade på tangentbordet under Fortnite-dusterna.

Ni som läst mina tidigare recensioner vet hur svag jag är för RGB-belysning och Asus ROG Delta är inget undantag för här smälter jag som en smörklick i en het stekpanna. Den är otroligt bra på dessa hörlurar och den klart bästa belysningen jag sett hittills på ett gaming-headset. De har gjort det så snyggt med den smala ljusslingan runt kanterna på de triangelformade kåporna som tillsammans med loggan bildar en läcker helhet som både lyser bra och ser riktigt tjusig ut. Byggkvaliteten har även den inget att klaga på och de känns väldigt rejäla och robusta. Det som dock inte är särskilt bra är sladden som efter bara några dagars användande tvinnar ihop sig själv till en stor boll, väldigt irriterande.

Detta är en annons:
Asus ROG Delta
I kåporna sitter den klart bästa RGB-belysningen jag sett hittills och den är enkel att ställa in med hjälp av den lättskötta mjukvaran.

Asus ROG Delta såg intressanta ut på förhand och lovorden håller jag i mångt och mycket med om. Visst, komforten är inte den bästa med det är såklart superindividuellt och sladden har en jobbig tendens att korva ihop sig något grönjävligt men i övrigt handlar detta om en toppenlur med superbt ljus och strålande RGB-belysning.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
RGB-belysningen är utmärkt, Mycket bra ljudkvalitet, läcker design, lättanvänd mjukvara
-
Dålig komfort, Sladden korvar ihop sig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Asus ROG Delta

Asus ROG Delta

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Redaktionens egen pösmunk-spänniz har satt mjölkgaddarna i Asus mest påkostade gaming-headset...



Loading next content