Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Corsair K70 RGB

Gamereactors okrönte tangentbordskung Fredrik Lindman har recenserat ytterligare en dunderprodukt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Corsair känner säkert många av er redan till tack vare åratal av tillverkning av kvalitativa arbetsminnen, men faktum är den att de sakta men säkert etablerar sig inom gamingvärlden som ett av flera riktigt intressanta alternativ för den mer avancerade spelaren. Tangentbordet K70 RGB har visserligen funnits ett tag på marknaden men nu är det dags för Gamereactor att sätta tänderna i denna fantastiska skapelse.

HQ

Jag kommer att lista superlativ här, spy ur mig hyllningsfraser, låt mig börja med att varna för detta redan här. K70 RGB är nämligen ett makalöst läckert tangentbord. Svart aluminiumchassi som är tungt, välbyggt och med en otrolig finish på precis alla detaljer. Bredd och djup är av standardmått och det sitter de klassiska klackarna undertill för att kunna höja upp det i bakkant. Det som gör det här tangentbordet lite extra fantatiskt, dock, är att brytarna från Cherry är de första i världen med RGB-belysning och designen på brytarna gör att knapparna ser ut att sväva fritt i luften.

Corsair K70 RGB Tastatur

Precis som på de övriga tangentborden av den här typen, som Razer Blackwidow Chroma och Logitech G910 Orion Spark, är det 16,8 miljoner färger som gäller när det gäller färgsättningen av tangenterna. Belysningen fungerar perfekt och det är lite extra tjusigt att ljuset blöder ut under knapparna tack vare MX-brytarnas lite upphöjda design.

Någonting som jag höjde ögonbrynen på lite extra när jag installerade K70 RGB var att det kopplas in till din PC via dubbla USB-kablar. Detta är till för dem som inte har USB 3.0 och har med belysningen att göra. Programvaran förkortas CUE och står för "Corsair Utility Engine", den installeras smidigt från deras hemsida och fungerar väl. I programmet gör du alla inställningar för belysning, makron och övriga finesser. Mjukvaran är inte riktigt lika enkel att använda som hos Razer och Logitech men är ordentligt avancerad för den som vill skräddarsy minsta lilla funktion. Du kan göra i princip vad som helst men här krävs det att du lusläser bruksanvisningen noga för att förstå allting. Corsair får gärna lägga till ett mer lättskött gränssnitt för oss vanliga dödliga i någon kommande version.

Detta är en annons:
Corsair K70 RGB TastaturCorsair K70 RGB Tastatur

Hur är då känslan när du spelar exempelvis Counter-Strike: Global Offensive med K70 RGB? Helt fantastisk! Tangenterna glider ner friktionsfritt under dina fingertoppar och svarar makalöst snabbt. Faktum är den att de är så lätta och känsliga i beröringen att jag har vilat fingertopparna på knapparna och aktiverat en funktion utan att ens märka det. Flera gånger dessutom. För att gå in lite djupare på att försöka beskriva känslan så kan jag säga att motståndet ökar lite ju längre ner du trycker tangenten. Lätt i början men om du känner efter riktigt noga så kan du märka av ett steglöst svagt litet klick en bit längre ner. En otroligt härlig känsla som har förbättrat mina responstider i spel som Call of Duty och Counter-Strike. Även handledsstödet (som går att plocka bort) är av yppersta klass och den gummerade ytan är mjuk och behaglig att vila handlederna mot.

Corsair K70 RGB TastaturCorsair K70 RGB Tastatur

Efter att ha använt Corsair K70 RGB sen i höstas och dessutom fått möjligheten att prova och recensera både Logitech G910 Orion Spark och Razer Blackwidow Chroma så kan jag inte annat än att konstatera att utbudet för de som tar sitt spelande på fullaste allvar aldrig varit bättre. Det finns minst tre ordentligt intressanta alternativ att välja bland som alla är superba tangentbord. Skillnaderna mellan dessa är små och det är mer hur du som spelare vill att det ska kännas under fingertopparna än själva finesserna som avgör vilket du väljer. För min egen del så är hittills K70 RGB det tangentbord jag gillar allra mest. Kombinationen av känsla och kontroll fungerar perfekt tycker jag och efter att ha spelat 1000-tals timmar Counter-Strike och Diablo 3 är jag väldigt, väldigt imponerad. Det går inte annat än att ge Corsair K70 RGB full pott.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroliga brytare, läcker design, fantastisk funktionalitet, underbar kvalitet
-
Lite väl dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Corsair K70 RGB

Corsair K70 RGB

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Gamereactors okrönte tangentbordskung Fredrik Lindman har recenserat ytterligare en dunderprodukt



Loading next content